U-18 hokeja izlase pasaules čempionātu sāks pret somiem

Jau šodien, pulksten 14:30 pēc Latvijas laika, jaunie U-18 izlases hokejisti ar spēli pret Somijas vienaudžiem uzsāks cīņu pasaules čempionātā, kas līdz 28. aprīlim norisināsies Krievijas pilsētā Sočos.

Gatavojoties čempionātam, Latvijas jaunie hokejisti vakar aizvadīja pārbaudes spēli ar Šveici, piedzīvojot zaudējumu ar 0:3.

Aizvadītajā sestdienā Latvijas U-18 izlase Ozolnieku ledus hallē ar 3:4 piekāpās HK "Rīga" spēlētājiem. Pēc šīs spēles noskaidrojās arī Latvijas U-18 izlases sastāvs pasaules čempionātā. Šīs nedēļas sākumā mūsu jaunie hokejisti aizvadīja vēl vienu pārbaudes maču, samērojot spēkus ar Šveices vienaudžiem, piedzīvojot sauso zaudējumu - 0:3. Iepriekš komanda aizvadīja arī divas pārbaudes spēles ar Baltkrievijas vienaudžiem, uzvarot tos ar 6:1 un 4:1.

Mūsējie čempionātā cīnīsies A apakšgrupā, kur spēlēs ar Somijas, ASV, Krievijas un Čehijas izlasēm. Ja ieskatāmies B apakšgrupas sastāvā, tad varam secināt, ka tā ir spēkos krietni vienlīdzīgāka - Vācija, Slovākija, Šveice, Kanāda, Zviedrija. Izlases pamatkodolu veido Rīgas "Dinamo" hokeja sistēmas komandu pārstāvji no HK "Rīga" un HK "Juniors". Nopietnu gatavošanos čempionātam Sočos Latvijas U-18 izlase uzsāka 2. aprīlī, kad tika izvērtēts visai plašs kandidātu loks. Pēcāk sekoja treniņnometne Brocēnos, kur mūsu izlase jau darbojās gandrīz optimālajā sastāvā. "Astoņu dienu treniņnometnē puiši strādāja ļoti labi, varu atzīmēt, ka apstākļi arī bija nodrošināti pietiekami labi," sagatavošanās procesu vērtē izlases galvenais treneris Vjačeslavs Nazarovs.

Lai gan izlasei izvirzīts uzdevums nosargāt vietu spēcīgāko sabiedrībā, treneri un spēlētāji apzinās, ka tas nebūs vienkārši. Neskatoties uz to komanda pat mērķē nedaudz augstāk. Mūsu "ziemeļamerikāņiem" nāksies pārorientēties uz nedaudz cita stila hokeju, taču treneris uzskata, ka ar to visam vajadzētu būt kārtībā. Kāds būs mūsu izlases spēles stils čempionātā? "Domāju, ka stabila spēle aizsardzībā, asi pretuzbrukumi - tas ir mūsu spēks. Pret spēcīgām komandām tādā stilā var cīnīties pietiekami veiksmīgi," sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj ASV spēlējošais Haralds Egle.

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei piecu komandu konkurencē ir jāizcīna vismaz ceturtā vieta. Ja tas neizdosies, tad ar otras apakšgrupas vājāko komandu nāksies cīnīties par palikšanu spēcīgāko vidū. Šogad čempionāta izspēle paredz, ka cīņa par palikšanu risināsies līdz kādas komandas divām uzvarām.

Čempionāta pirmajā mačā mūsu puišiem pretī stāsies spēcīgā Somijas izlase, mača sākums pulksten 14.30 pēc Latvijas laika.

Svarīgākais