Nolans: "Komanda par 95-98 procentiem jau nokomplektēta"

© Romans Kokšarovs

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans intervijā Delfi.lv atzinis, ka komanda, kas dosies uz pasaules čempionātu Helsinkos gandrīz nokomplektēta. „Varbūt ir vēl viens divi hokejisti, kas var papildināt izlasi,” pirms šajā nedēļas nogalē paredzētajām divām spēlēm pret Baltkrievijas izlasi atzīst izlases galvenais treneris.

„Šī tagad ir pavisam cita komanda (salīdzinājumā ar olimpisko kvalifikācijas turnīru). Ir septiņi astoņi spēlētāji, kuri nav izlasē, un daži no tiem ir svarīgi hokejisti. Septiņu spēlētāju iztrūkums ir būtisks, vai tā būtu Krievijas vai Latvijas izlase, bet mums kā mazai valstij tas ir nepatīkamāk. Mums bija jāveido pavisam cita komanda, bija jāmaina treniņu darbs, pieeja. Protams, tas ir izaicinājums, bet Latvija ir bijusi arī sliktākā situācijā,” saka Nolans.

Treneris atklāj, ka pagaidām nav zināms, kuri spēlētāji varētu kļūt par šīs komandas modeļa līderiem, taču par to tiekot domāts. „Šo jautājumu mēs tieši tagad izskatām. Līderis ir kā putukrējums tortei - tas ir pašā augšā. Skatāmies, vērojam spēlētājus. Georgijs Pujacs labi strādā, Krišjānis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Cipulis, bet viņu "līderība" noteikti ir citāda rakstura kā Sandim. Tas ir fakts - ja nebūtu Ozoliņa, mēs nebūtu uzvarējuši olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Viņa nozīme bija tieši tik liela, bet tagam mums viņa nav, un ir jāstrādā tālāk. Ja tu gribi kaut kur ātri nonākt, tev ir jāiet vienam, bet ja tu gribi tālu tikt, tas ir jādara kopā, komandā. Mums ir jāstrādā kopā un jābūt spēcīgiem visiem kopā. Vadība nevar tikt balstīta uz vienu cilvēku, un tā noteikti ne vienmēr var būt balstīta tikai uz tiem, kam uz formastērpiem ir uzšuves, tas ir kolektīvs darbs, un uz to mums ir jābalstās,” teic Nolans.

Šonedēļ treniņus kopā ar komandu atsācis Edgars Masaļskis, taču treneris atklāj, ka viņa izredzes piedalīties pasaules čempionātā joprojām vērtējamas kā 50 pret 50. „Mēs turam īkšķus, taču nekādā gadījumā neveidosim situāciju, kurā viņš varētu šo traumu atjaunot. Ja Edgars būs gatavs spēlēt pasaules čempionātā, es būšu ļoti priecīgs, ja nē - ļausim, iespējams, Gudļevskim teikt savu vārdu izlasē.”

Pagājušogad Nolans atklāja Miku Indraši. Vai treneris arī tagad redz kādu "atklājamu" - jauno spēlētāju? „Pagaidām vēl ir par agru kaut ko teikt, bet sevi ir labi parādījis Māris Bičevskis. Mums pagājušonedēļ bija atklātie treniņi, ievēroju Tomu Harmani - viņš var "lidot"! Es ticu komandai. Latvijas izlase nevar paļauties tikai uz diviem trim spēlētājiem, mūsu koncepcijai ir jābūt vērstai uz komandu, un Hartmanis tajā var iederēties, ja turpinās strādāt un attīstīties. Šonedēļ vēl viņu pavērosim. Tāpat vērtīgu darbu kvalifikācijas turnīrā izdarīja Sotnieks un Pavlovs, viņi nesūdzējās, nenāca ar negatīvu attieksmi, bija ļoti labi komandas biedri,” treneris aicina nesteigties notikumiem pa priekšu.

Svarīgākais