"Bruins" bez Daugaviņa ar 6:2 sagrauj "Hurricanes"

Nacionālajā hokeja līgā pārliecinošu uzvaru izcīnījusi Bostonas „Bruins”, kura ar 6:2 apspēlējusi Karolīnas „Hurricanes”, mača gaitā esot vadībā arī ar 5:0. Kaspars Daugaviņš šajā mačā, kas izvērtās par „Bruins” sezonas rezultatīvāko spēli, palika rezervē.

Bostonas „Bruins” savā laukumā šonakt uzņēma Karolīnas „Hurricanes” vienību, kura bija zaudējusi četrās spēlēs pēc kārtas un noslīdējusi uz trešo vietu jau tā ne pārāk spēcīgajā Dienvidaustrumu divīzijā. Šajā spēlē „Bruins” rezervē bija nosēdināts latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, jo sastāvā bija atgriezies kanādiešu centra uzbrucējs Kriss Kellijs, kurš savainojuma dēļ nebija spēlējis kopš 11. marta. Kellija atgriešanās lika „Bruins” trenerim izdarīt pārmaiņas visus uzbrucējus trijniekos, izņemot pirmo (Lucičs-Krejči-Hortons).

„Bruins” pēdējās 11 spēlēs tikai trīsreiz bija guvusi vairāk nekā divus vārtus, taču pret „Hurricanes” šo sasniegumu paveica jau pirmajā periodā. Pēc „Hurricanes” lieliskas un neizmantotas iespējas pie „Bruins” vārtsarga Raska vārtiem, karolīniešu zonā ieslidoja Riks Peverlijs, kura metiens gan lidoja garām vārtiem, taču vārtsargs Džastins Pīterss ripu pazaudēja no sava redzesloka, un Peverlijs to savāca un raidīja pāri vārtu līnijai no vārtu otras puses. Pēc piecām minūtēm pārsvaru dubultoja Breds Māršands, un arī šoreiz Pīterss ripu pazaudēja savu vārtu priekšā un pēc nospēlētām astoņām minūtēm un tikai diviem atvairītiem metieniem tika nomainīts pret Denu Elisu.

Tiesa, arī Eliss nebija glābējs, kad perioda beigās Jaromīrs Jāgrs veica slalomu pa „Hurricanes” zonu un nogādāja ripu Māršandam, kurš ar nūjas neērto pusi to raidīja vārtos. Rezultāts jau 3:0, lai arī pirmajā periodā metienu attiecība bija 18:9 „Hurricanes” labā.

Nekas daudz spēles gaitā nemainījās arī otrajā periodā – „Bruins” jau ceturtajā minūtē guva savus ceturtos vārtus, kad pēc aizsarga Saidenberga metiena ripas lidojumu pielaboja Endrū Ferenss. Šī bija jau trešā Saidenberga rezultatīvā piespēle šajā mačā. Savukārt tieši spēles vidū, 31. minūtē Elisa vārtu priekšā esošajā haosā visātrāk noorientējās ceturtās maiņas uzbrucējs Džordans Karons, kuram šie bija pirmie vārti sezonā, un rezultāts kļuva jau pavisam graujošs (5:0).

Trešajā periodā „Hurricanes” gan divus vārtus atguva, turklāt izdarīja to ar 45 sekunžu intervālu, taču punktu spēlei pielika „Bruins” pirmā maiņa ar Hortonu priekšgalā, panākot 6:2. "Bruins" seši gūtie vārti spēlē ir viņu rezultatīvākais sniegums šajā sezonā, un nu bostonieši vairs tikai par vienu punktu atpaliek no Ziemeļaustrumu divīzijas līderes Monreālas „Canadiens”.

Par mača pirmo zvaigzni tika atzīts somu vārtsargs Tuka Rasks, kurš atvairīja 40 „Hurricanes” metienus, bet savu nākamo maču „Bruins” aizvadīs parīt, kad viesos spēkosies ar „Devils”.

Svarīgākais