Daugaviņa un Jāgra debijā "Bruins" atstāj sausā "Devils"

© nhl.com

Latviešu hokejists Kaspars Daugaviņš šonakt debitējis NHL komandas Bostonas „Bruins”, palīdzot tai izcīnīt uzvaru ar 1:0 pār Ņūdžersijas „Devils”. Vienīgos vārtus guva cits „Bruins” debitants Jaromīrs Jāgrs.

Daugaviņš tika iespēlēts „Bruins” trešajā maiņā kopā ar Džefu Pandolfo un Riku Peverliju, un jau savā pirmajā iznācienā uz ledus bloķēja pretinieku metienu. Kopumā Kaspars Daugaviņš „Bruins” sastāvā debitēja ar uz ledus pavadītām deviņām minūtēm un 20 sekundēm (otrs mazākais spēles laiks komandā), diviem metieniem pa Martina Brodēra vārtiem un vienu spēka paņēmienu, kā arī spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu.

Debiju „Bruins” krāsās šonakt piedzīvoja arī pasaulslavenais čehu uzbrucējs Jaromīrs Jāgrs, kura parādīšanās laukumā aizēnoja Daugaviņu debiju, turklāt Jāgrs laukumā pavadīja 19 minūtes (ilgākais laiks starp uzbrucējiem). Jāgrs spēlēja otrajā maiņā, kuru mainīja Daugaviņa trio, līdz ar to daļēji izskaidrojams Daugaviņa mazais spēles laiks, jo Jāgrs nereti pameta laukumu pēdējais, bet viņu mainīja tieši latviešu uzbrucējs.

Pēc diezgan neizteiksmīga pirmā perioda, kura laikā vārti netika gūti, Breds Māršands aizskrēja pretuzbrukumā un izdarīja metienu pa vārtiem, kur īstajā brīdī nūju pielika Jāgrs (1:0), gūstot savus pirmos vārtus „Bruins” sastāvā (un 680. karjerā). Rezultatīva piespēle tika ieskaitīta arī aizsargam Zdeno Hāram.

Pateicoties „Bruins” vārtsarga Tuka Raska pūliņiem, spēle ar šādu rezultātu arī noslēdzās, lai arī „Devils” pirmajos divos periodos bija diezgan izteikts pārsvars. Rasks atvairīja visus 40 pretinieku metienus, kā arī izturēja pirmā perioda spiedienu, kad „Devils” izdarīja veselus 17 metienus. Viņš arī tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, bet Jāgrs - par otro. "Devils" vārtsargs Martins Brodērs, kurš atvairīja 25 no 26 metieniem ieguva mača trešās zvaigznes titulu.

„Bruins” komandai šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas, turklāt viņu veikums pret „Devils” ir īpaši iespaidīgs. Pēdējās 11 savstarpējās spēlēs „Bruins” ir uzvarējusi 10 reizes, ar kopējo vārtu attiecību 34:14. Tiesa, raizes rada pēdējo divu mājas spēļu statistika - "Bruins" tajās ļāvuši pretiniekiem kopā izdarīt 87 metienus pa saviem vārtiem.

Svarīgākais