Nolans: "Gribu uzteikt Indraši, kurš kā centrs guva divus vārtus"

Latvijas hokeja izlase vakar nelielā Čehijas pilsētiņā Jindričkovhradecā ar zaudējumu Čehijai (3:4) sāka pārbaudes spēļu ciklu pirms maijā gaidāmā pasaules čempionāta.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans pēc mača uzteica Miku Indraši, kurš spēlēja neierastā pozīcijā un guva divus vārtus.

"Spēle bija laba. It sevišķi laba pieredze jaunajiem spēlētājiem, kuriem nav lielas starptautisko spēļu prakses. Sākums mums nebija veiksmīgs, tomēr labi kustējāmies," Latvijas Hokeja federācijas mājaslapā citēts Teds Nolans. "Man patika, ka puiši cīnījas un spēja divas reizes atspēlēties. Beigās nedaudz pietrūka. Gribu uzteikt Miku Indraši, kurš spēlēja kā centrs un guva divus vārtus. Atkal jauna pieredze, kas ir jānovērtē."

"Tā bija tieši tāda spēle, kādu mums vajadzēja. Latvija šajā posmā mums ir vislabākā pretiniece. Pirmajā trešdaļā turpinājām darboties tādā tempā, kāds bija treniņos. Pēc tam nespēlējām pārāk slikti, bet pretinieki bija aktīvi mūsu uzbrukuma zonā. Pieļāvām daudz kļūdu aizsardzībā," sacīja Čehijas izlases ģenerālmenedžeris Slavomīrs Leners, kurš Aloisa Hadamčika un viņa asistenta Josefa Palečeka prombūtnē šovakar bija galvenais treneris.

Jau vēstījām, ka Latvijas hokeja izlase vakar spēles pēdējās minūtēs piekāpās Čehijas valstsvienībai. Čehi pirmajā trešdaļā guva divus bezatbildes vārtus, taču pēc 40 minūtēm rezultāta tablo vēstīja par neizšķirtu 2:2. Trešās trešdaļas sākumā komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet pēc tam Latvija nerealizēja pat trīs vairākumus. Čehija izšķirošos vārtus guva nedaudz vairāk nekā divas minūtes līdz pamatlaika beigām.

Jau šovakar Latvija un Čehija Jindričkovhradecā tiksies atkārtoti, bet svētdien un pirmdien Latvija "Arēnā Rīga" uzņems Zviedrijas hokejistus. Pēc tam Latvija Rīgā divreiz tiksies ar Baltkrieviju, bet pēdējo pārbaudes spēli aizvadīs 28.aprīlī, kad Ruānā viesosies pie Francijas. Pirmā pasaules čempionāta spēle Latvijai paredzēta ceturtajā maijā pret Krieviju.