Latvijas BMX braucēji uzsāks Eiropas čempionāta posmus

Šīs nedēļas nogalē, 6. un 7. aprīlī, Francijā norisināsies pirmie divi Eiropas čempionāta posmi BMX riteņbraukšanā. Abos posmos startēs arī 47 Latvijas sportisti, kuru vidū būs Londonas Olimpisko spēļu čempions Māris Štrombergs, kā arī Eiropas čempions Edžus Treimanis un vicečempions Rihards Veide.

Francija neapšaubāmi ir viena no pasaules BMX lielvalstīm. Šeit katru gadu norisinās arī virkne augsta līmeņa sacensības. Tāpat, franču BMX braucēji ir vieni no spēcīgākajiem pasaulē. Nedēļas nogalē šeit norisināsies pirmie divi Eiropas BMX čempionāta posmi. Eiropas čempionātā šosezon kopumā paredzēti 12 posmi, kas norisināsies sešās dažādās Eiropas pilsētās. Divi posmi 8. un 9. jūnijā norisināsies arī Rīgā Mežaparka trasē.

Uz Mesignij Vantouks pilsētiņu Francijā dosies 47 Latvijas sportisti, kuri startēs Challange, Junioru un Elites grupās. Latviju pirmajos divos posmos pārstāvēs Māra Štromberga aģentūras, Rīgas Favorīta, Mītavas kumeļu, Madonas, Ozolnieku, Silvas Ziķeru, Ventspils spara, Ozolēni Saldus un Tālava Valmiera klubu braucēji.

Prestižajā elites grupā viens no galvenajiem favorītiem būs divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš sezonu iesācis, startējot ASV čempionātu posmos. Lai arī Māris pie uzvarām vēl līdz šim nav ticis, tomēr rezultāti rāda, ka ar katrām sacensībām viņa sniegums uzlabojas. Bez Štromberga, citu valstu braucējiem būs jārēķinās arī ar pērnā gada Eiropas čempionu Edžu Treimani un vicečempionu Rihardu Veidi. Ja Treimanis sezonai gatavojies Eiropā, tad Veide jau aizvadījis vairākas sacensības ASV čempionātu posmos.

Elites grupā Latviju pārstāvēs arī Toms Mankus, Kristers Taims, Viesturs Morozs, Kaspars Ernstons, Kristaps Vinters, Klāvs Lisovskis un Kristers Lejiņš. Dāmu elitē uz starta redzēsim Londonas Olimpisko spēļu dalībnieci Sandru Aleksejevu, bet junioros startēs Kristens Krīgers, Jānis Ērglis, Ansis Uškars. Jaunāko grupu braucēji startēs Challange grupās. Iepriekšējās sezonās arī mazie latvieši izcīnījuši vairās godalgas Eiropas čempionāta posmos un kopvērtējumā.

Sacensību sezonu Latvijā plānots atklāt 4. maijā, kad Smiltenē norisināsies sezonas atklāšanas sacensības. Bet dienu vēlāk turpat Smiltenē paredzēts aizvadīt Latvijas Nacionālā čempionāta pirmo posmu.