Artūrs Irbe varētu kļūt par hokeja izlases vārtsargu treneri

© F64 Photo Agency

Par Latvijas hokeja izlases vārtsargu treneri jau pirms maijā notiekošā pasaules 2013. gada čempionāta varētu kļūt Artūrs Irbe, sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Bijušais latviešu hokeja vārtsargs Irbe lielāko daļu savas spēlētāja karjeras pavadīja dažādos Nacionālās Hokeja līga (NHL) līgas klubos spēlējot pasaules spēcīgākajā hokeja līgā no 1991. līdz 2004. gadam. 2008. gadā Irbe noslēdza trīs gadu līgumu ar Rīgas "Dinamo" komandu kā vārtsargu treneris. Šo posteni komandā Irbe ieņēma līdz 2009. gada 13. augustam, kad panāca vienošanos par trenera karjeras turpināšanu NHL klubā Vašingtonas "Capitals", kuru līdzšinējais vārtsargu treneris Deivs Priors atstāja amatu personisku iemeslu dēļ. Pēc 2010.—2011. gada NHL sezonas beigām Irbe pameta vārtsargu trenera amatu.

LHF prezidents Lipmans atklāj, ka nekādu oficiālu lēmumu saistībā ar Irbi un Latvijas izlasi vēl nav pieņemti, taču par to tiek domāts. „Viss vēl ir procesā, taču neslēpšu – par to tiek domāts. Jāpieņem galīgais lēmums, jākārto formalitātes,” skaidro Lipmans.

Tāpat prezidents izteica pateicību Ērikam Miļunam par palīdzību izlases gatavošanās procesa sākumā, vienlaicīgi gan noliedzot runas, ka viņš varētu iekļauties treneru kolektīvā.

Jautāts vai ir domāts par Latvijas izlasei izvirzāmo mērķi gaidāmajā pasaules čempionātā, Lipmans atbildēja īsi. „Skaidrs, ka uz čempionātu nebrauksim kā tūristi. Izlasei ir profesionāls treneris, tāpēc arī izvirzītajam mērķim jābūt adekvātam. Tas ir valdes jautājums. Jāļauj izlasei aizvadīt pirmās pārbaudes spēles, pēc tam domāsim arī par mērķiem pasaules čempionātā,” pastāstīja LHF prezidents.

Jau vēstīts, ka šovakar Latvijas izlasei paredzēta pirmā spēle „Euro Hockey Challenge” turnīrā. Mūs vīri Čehijā tiksies ar šīs valsts izlasi.