"Warriors" bez Biedriņa sagrauj "Blazers"

© Scanpix

Kobe Braients šonakt kļuvis par ceturto visu laiku rezultatīvāko NBA spēlētāju, apsteidzot Viltu Čemberleinu, kā arī pie reizes palīdzot „Lakers” pieveikt „Kings” ar 103:98. Tikai divas minūtes nospēlēja Stīvs Nešs (savainojums), taču Braients un Pau Gazols kopā izdarīja 24 rezultatīvas piespēles. Savukārt Andra Biedriņa pārstāvētā „Warriors” ar 125:98 nav atstājusi daudz cerību „Trail Blazers” vienībai.

Par spīti tam, ka pēc spēles Milvoki Kobe Braients arēnu pameta tikai ar kruķa palīdzību, šodien viņš atkal bija „Lakers” sastāvā, lai palīdzētu komandai spēkoties ar Sakramento „Kings” un uzlabotu savu pozīciju visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Otrajā ceturtdaļā realizētais pustālais metiens ļāva Braientam sasniegt 31 421 punktus, kļūstot par ceturto visu laiku labāko punktu guvēju NBA. Šonakt viņš apsteidza Viltu Čemberleinu, bet viņam priekšā ir vairs tikai Karīms Abduls-Džabars, Karls Melouns un Maikls Džordans.

„Lakers” sastāvā devās arī Stīvs Nešs, taču jau pēc divām nospēlētām minūtēm ar savainojumu devās uz komandas ģērbtuvēm. Viņa pienākumus gan sekmīgi pārņēma Braients un Pau Gazols, kuri izdarīja attiecīgi 14 un 10 rezultatīvas piespēles (kopā 24 (!) no „Lakers” 28), bet zem groziem sev cienīgu pretinieku neatrada Dvaits Hovards, kurš guva 24 punktus (2p. 10/14), savāca 15 atlēkušās un bloķēja piecus metienus. Uz šāda fona var pat aizmirst par viņa soda metieniem (1p. 4/10).

Pirmajā ceturtdaļā veselus 37 punktus guva „Kings” vienība un ieguva 12 punktu pārsvaru, taču spēles turpinājumā „Lakers” pamazām šo starpību sadeldēja un otrā puslaika sākumā vadību arī pārņēma, un spēja to noturēt arī līdz spēles beigām. Veiksmīgi darbojās komandas otrs Stīvs (Bleiks), kurš realizēja piecus tālmetienus. Tiesa, pašās spēles beigās Tairīka Evansa caurgājiens ļāva „Kings” panākt rezultātu 98:100, taču uzvarēt viņiem neļāva Demarkusa Kazinsa neveiksmīgā darbība pēdējos uzbrukumos (divi garām aizmesti tālmetieni), kā arī Braients, kurš ar precīziem soda metieniem galīgi izšķīra mača uzvarētāju (103:98). Braientam spēlē 19 punkti (5/18).

Pie uzvaras šonakt tikusi arī cita play-off tīkotāja Jūtas „Jazz”, kuras rindās šonakt Rendijs Fojs trāpīja veselus astoņus tālmetienus (karjeras rekords), palīdzot jaņos atstāt Bruklinas „Nets” un bijušo „Jazz” spēlētāju Deronu Viljamsu. „Lakers” un „Jazz” spēļu bilance šobrīd ir vienāda (38-36), taču „Jazz” uzvarējusi divās no trim savstarpējām spēlēm, kas ļauj šobrīd ieņemt astoto vietu Rietumu konferencē.

Svarīgākais