Šūmahers atzinies dopinga lietošanā

© scanpix

Vācu riteņbraucējs Stefans Šūmahers atzinis, ka karjeras laikā regulāri lietojis aizliegtās vielas – dopingu. Divu gadu diskvalifikāciju izcietušais riteņbraucējs atzinis, ka arī komandas menedžeris par to zinājis, un, ka aizliegto vielu lietošana bijusi kā atstrādāta sistēma.

Pozitīvas dopinga analīzes viņam tika konstatētas 2008. gada daudzdienu velobraucienā „Tour de France”, kā arī Pekinas olimpiskajās spēlēs. Par EPO lietošanu sportists tika diskvalificēts uz diviem gadiem, taču līdz šim aizliegto vielu lietošanu konsekventi bija noliedzis.

Tomēr šobrīd Šūmahers atzinis, ka dopingu lietojis. „Es lietoju EPO, augšanas hormonus un steroīdus,” sarunā ar „Der Spegel” tagad atklājis atlēts. Arī „Gerolsteiner” menedžeris Hans Mihaels Holcers zinājis, ka sportisti lieto aizliegtās vielas, paudis Šūmahers, kurš šajā komandā braucis kopš 2006. līdz 2008. gadam, kad arī tika diskvalificēts. „Viņš bija informēts, kas notiek,” teicis Šūmahers. Tā bija atstrādāta sistēma. „Dopings bija neatņemama ikdienas sastāvdaļa, līdzīgi kā šķīvis makaronu pēc treniņa,” atklāti teicis sportists.

Nesen notikušajā Alžīrijas velobraucienā Šūmahers kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā.

Svarīgākais