"Penguins" iegūst "Flames" kapteini Džeromu Iginlu

© Scanpix

NHL komanda Kalgari „Flames” aizmainījusi savu kapteini un kluba rekordistu gūto punktu ziņā Džeromu Iginlu uz Pitsburgas „Penguins” komandu, pretī saņemot divus jaunos hokejistus un pirmās kārtas drafta izvēli šī gada draftā.

Saspringti notikumi šonakt norisinājušies ap Džeromu Iginlu, kurš nepiedalījās "Flames" spēlē ar Kolorādo "Avalanche", līdz ar to uzvirmojot baumām par iespējamo maiņu. Lai arī izskanēja ziņas, ka viņš ir aizmainīts uz Bostonas "Bruins", taču pats spēlētājs esot devis priekšroku Pitsburgas "Penguins" piedāvājumam, kura pret Iginlu atdeva 22 gadus veco uzbrucēju Benu Henovski, 20 gadus veco Keniju Agostino, kā arī pirmās kārtas drafta izvēli šā gada draftā.

Baumas par iespējamo maiņu izskanēja jau pirms šīs nakts „Flames” un „Avalanche” spēles ("Flames" uzvarēja ar 4:3), kurā Iginla tika nosēdināts rezervē, lai arī viņam nebija nekādu veselības problēmu. Pirms tam viņš „Flames” sastāvā nebija izlaidis nevienu spēli jau kopš 2007. gada astotā aprīļa (441 aizvadīta spēle pēc kārtas).

Iginla šā gada vasarā, 1. jūlijā kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Šajā sezonā viņš „Flames” rindās bija guvis 22 punktus (9+13), bet viņa pārstāvētā komanda atradās priekšpēdējā vietā Rietumu konferencē.

Līdz šim Iginla visu savu NHL karjeru bija aizvadījis Kalgari "Flames" klubā, kura sastāvā piedalījies septiņās NHL Visu zvaigžņu spēlēs, kā arī jau 11 sezonās pēc kārtas guvis vismaz 30 vārtus. Savukārt viņa jaunā komanda "Penguins" šobrīd atrodas pārliecinošās Austrumu konferences līderpozīcijās un uzvarējusi jau 13 spēlēs pēc kārtas.

Nakts gaitā vairāki avoti ziņoja, ka Iginla ir nonācis Kaspara Daugaviņa pārstāvētajā Bostonas "Bruins", taču "Flames" ģenerālmenedžeris Džejs Fīsters situāciju komentēja īsi: "Šī informācija nebija precīza."

Svarīgākais