Pasaules čempionātā arī bez Bārtuļa un Reķa

© F64 Photo Agency

Aizsargi Oskars Bārtulis un Arvīds Reķis pasaules čempionātā hokejā Helsinkos pavisam noteikti nespēlēs, atsaucoties uz izlases ģenerālmenedžeri Māri Baldonieku, trešdien ziņo laikraksts "Diena".

Bārtulim, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja KHL kluba Doņeckas Donbass rindās, ir nopietna cirkšņa trauma, savukārt Reķim, kurš arvien ārstē pirksta lūzumu, esot personīgas dabas problēmas un Helsinkos nespēlēs arī viņš.

Neskaidra ir arī Mārtiņa Karsuma dalība čempionātā - pats hokejists iepriekš izteicies, ka nav pārliecināts par spēlēšanu Helsinkos. Lai gan medijus jau aplidojusi ziņa par Miķeļa Rēdliha nespēlēšanu (atgūstas pēc ceļgala operācijas), ģenerālmenedžeris atzīst, ka jaunākais no brāļiem Rēdlihiem vēl nav teicis kategorisku nē. Tāpat vēl priekšā saruna ar pieredzējušo Aleksandru Ņiživiju, kurš izlasē pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma atgriezās uz Soču olimpisko kvalifikācijas turnīru.

Problēmas arī J. Rēdliham un Bukartam

Jēkabs Rēdlihs gandrīz visu aizvadīto sezonu mocījās ar cirkšņa savainojumu. "Sezonas vidū bija labāk, taču fiziskās slodzes dara savu un cirksnis sāka sāpēt. Dažreiz nācās izmantot pretspāpju līdzekļus, lai pilnvērtīgāk spēlētu. Pirmdien uztaisīja magnētisko rezonansi, kas uzrādīja cirkšņa iekaisumu. Ārsti teica, ka divas - trīs nedēļas jāņem pauze, jāapmeklē procedūras un jāārstējas. Bet ar veselību jau ir tā, ka nevar būt pārliecināts, varbūt paiet arī ilgāks laiks," sarunā ar la.lv stāsta Jēkabs Rēdlihs. "Braukšu uz Ozolniekiem un runāšu ar galveno treneri. Ja viņš teiks, ka pēc šīm divām - trim nedēļām grib redzēt mani treniņos - būšu klāt. Ja ne, tas būs tikai normāli. Galu galā mums pietiek veselu aizsargu, kas var spēlēt," skaidro sportists.

Pie ārstiem vakar devās vēl viens dinamietis Roberts Bukarts. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš pastāstīja, ka lielāka skaidrība būs tuvākajās dienās. Hokejists vienā no Baltkrievijas Atklātā čempionāta (BAČ) spēlēm „Liepājas Metalurga” rindās, jau sezonas vidū, guva pleca savainojumu, bet par spīti tam aizvadīja sezonas beigu daļu. Līdzīgi kā vairāki citi, arī viņš šodien, visticamāk, ar izlasi treniņā uz ledus neizies.