Miķelis Rēdlihs nespēlēs pasaules čempionātā

© Romans Kokšarovs F64

Uzbrucējs Miķelis Rēdlihs ceļgala operācijas dēļ nespēlēs šā gada pasaules hokeja čempionātā, vēsta Latvijas Avīze. Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētājs atklājis, ka nepaspēlēs laicīgi atgūties pēc šomēnes veiktās operācijas.

Miķelis Rēdlihs sarunā ar Latvija Avīzi pastāstīja, ka viņam marta sākumā Vācijā veikta ceļgala operācija. Oktobrī pēc ripas trieciena esot ticis uzskatīts, ka viņam ir lūzums, tādēļ tika ieliktas skrūves, taču lūzuma nemaz neesot bijis - tā rentgenā izskatoties iedzimtas pataloģijas dēļ. Sezonas gaitā Miķelis spēlējis ar sāpēm, un pēc sezonas beigām uztaisīta atkārtota operācija. Tagad Rēdlihs iziet atveseļošanās periodu un tā laikā pagaidām neko nevar darīt. Miķelis teica, ka sākt trenēties ar pilnu slodzi varēs tikai aprīļa beigās, taču divu mēnešu pauzes dēļ sportiskā forma būs ļoti zema.

28 gadus vecais Rēdlihs šosezon Kontinentālajā hokeja līgā pārstāvēja Jaroslavļas "Lokomotiv". Regulārajā sezonā Miķelis aizvadīja 35 spēles, kuru laikā guva trīs vārtus, atdeva četras rezultatīvas piespēles un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -7. Gagarina kausa izcīņā "Lokomotiv" apstājās jau pirmajā kārtā, kurā sešās spēlēs zaudēja Čerepovecas "Severstal". Miķelis "play-off" aizvadīja piecus mačus, guva vienus vārtus un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Miķelis Rēdlihs ir piedalījies pēdējos astoņos pasaules čempionātos, kuru laikā aizvadījis 47 spēles, guvis četrus vārtus un atdevis 16 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējā pasaules čempionātā Miķeļa kontā septiņas spēles un viens rezultativitātes punkts par piespēli.

Šogad pasaules čempionāts atkal notiks Zviedrijā un Somijā. Latvija spēlēs Helsinku apakšgrupā, kurā tiksies ar Krieviju, Somiju, Slovākiju, ASV, Vāciju, Franciju un Austriju. Pirmā spēle Latvijai paredzēta ceturtajā maijā pret Krieviju.