Gulbis nespēlēs Maiami, sāks gatavoties māla sezonai

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis nepiedalīsies nākamajā nedēļā gaidāmajā Maiami ATP Masters 1000 turnīrā, kas viņam būtu jāsāk jau pirmdien ar kvalifikācijas cīņām.

Kopā ar treneri pieņemts lēmums sākt gatavoties māla sezonai – pirmie mači uz māla kopā ar Latvijas komandu Deivisa kausā pret Monako.

Aizvadīto trīs nedēļu laikā Ernests Gulbis aizvadīja īstu spēļu maratonu. Delrejbīčas un Indianvelsas turnīros viņš izspēlēja 14 mačus 19 dienās un tikai pēdējā no tiem bija spiests izjust zaudējuma rūgtumu – ļoti līdzīgā spēlē trijos setos piekāpšanās spāņu zvaigznei Rafaelam Nadalam (6:4, 4:6, 5:7). ATP rangā Gulbim tas ļaus sasniegt apmēram 55.vietu.

Nākamās sacensības latvietim (tāpat kā lielākajai daļai tenisa elites) bija ieplānotas jaunnedēļ Maiami, kur norisināsies gada otrais ATP Masters 1000 turnīrs. Tāpat kā Indianvelsā arī Maiami Ernestam sacensības būtu jāsāk no kvalifikācijas - sešas nedēļas pirms turnīra Gulbja reitings bija par zemu, lai tiktu uzreiz pamatturnīrā. Šodien Gulbja vārds pazuda no Maiami kvalifikācijas dalībnieku listes, kas lika apsvērt divus variantus – Ernests ir saņēmis wildcard vai izlaiž Maiami turnīru.

Kā noskaidroja Sportacentrs.com, šoreiz patiesais izrādījies otrais variants. Apspriežoties ar treneri Ginteru Bresniku pieņemts lēmums šīs sacensības izlaist, lai jau sāktu gatavoties māla sezonai aprīlī. Jāpiemin, ka Maiami Gulbim līdz šim nebija sekmējies - tikai viena uzvara piecās spēlēs.

Pirmie mači uz māla Ernestam gaidāmi aprīļa pirmajā nedēļā, kad kopā ar Latvijas izlasi viņš Deivisa kausa izcīņā cīnīsies pret Monako komandu. Spēles notiks tajos pašos kortos, kur nedēļu vēlāk risināsies gada trešais ATP Masters 1000 turnīrs. Pagaidām vēl nav skaidrs, vai šajās sacensībās Gulbim uzreiz izdosies tikt pamatturnīra dalībnieku vidū, jo atšķirībā no Indianvelsas un Maiami turnīriem šie māsteri tiek izspēlēti nedēļas laikā un tajos ir tikai 56 dalībnieki. Ja Gulbis spēlētu Maiami un iegūtu reitinga punktus (pērn nopelnīti 10 punkti), tad šie punkti tāpat neietekmētu Ernesta izejas pozīcijas dalībai Montekarlo (un arī Madrides) turnīrā. Māla sezonas turpinājumā Gulbja plānos ir arī Madrides un Romas Masters 1000 turnīri, kā arī Barselonas ATP 500 un Minhenes ATP 250 sacensības. Turnīru plāns gan vēl var mainīties.

Svarīgākais