"Senators" zaudē pēcspēles metienos, Daugaviņš, trenerim par nožēlu, šoreiz nemet

NHL komanda Otavas „Senators”, kurā spēlē arī latviešu hokejists Kaspars Daugaviņš šonakt piedzīvojusi zaudējumu pēcspēles metienos pret Monreālas „Canadiens” (3:4).

Daugaviņš pēcspēles metienu neizpildīja un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficentu mīnus viens.

Monreālas „Canadiens” pirms šīs spēles bija uzvarējuši trīs spēlēs pēc kārtas un ieņēma otro vietu Austrumu konferencē, savukārt viņu konkurenti Ziemeļaustrumu divīzijā „Senators” bija piektajā vietā. Šonakt Monreālā rezultātu atklāja mājinieki, taču zviedrs Mika Zibanejads jau pavisam drīz rezultātu līdzsvaroja. Pirmo vārtu zaudējumā laukumā bija arī Daugaviņš, savukārt otrajā periodā „Canadiens” realizēja divas vairākuma izspēles un atkal izvirzījās vadībā 3:1.

Perioda beigās gan „Senators” guva iespēju paši spēlēt vairākumā, un divas sekundes pirms tiesneša svilpes ar ļoti precīzu metienu vārtus guva Daniels Alfredsons. Ripa gan uzreiz izleca no vārtiem, un gandrīz šo vārtu guvumu nepamanīja, tikai vēlāk tiesneši pēc video atkārtojuma izvērtēšanas atzina, ka rezultāts ir kļuvis 3:2. Šādu priecīgu ziņu iedvesmoti, „Senators” trešā perioda sākumā panāca arī izlīdzinājumu 3:3, kad (atkal vairākumā) vārtus guva Patriks Vīrkohs. Ar šādu rezultātu pamatlaiks un vēlāk arī papildlaiks noslēdzās. Kaspars Daugaviņš laukumā bija pavadījis astoņas minūtes, nopelnījis divas soda minūtes, bloķējis vienu metienu un spēli pabeidza ar lietderības koeficentu mīnus viens.

Pēc iepriekšējā spēlē parādītā (neveiksmīgā) meistarstiķa līdzjutēji arī šonakt gaidīja Daugaviņa izpildīto pēcspēles metienu, taču viņam iespēja to izpildīt neradās, bet „Canadiens” svinēja uzvaru 4:3 (pēcspēles metienos – 2:1), izšķirošo bullīti realizējot Larsam Elleram.

„Senators” galvenais treneris Pols Maklīns gan atzina, ka Daugaviņam arī šonakt bijis paredzēts izpildīt pēcspēles metienu: „Daugaviņam bija jāmet nākamajam. Viņš teica, ka arī šodien sagatavojis ko īpašu, tāpēc esam nedaudz vīlušies, ka neradās iespēja to redzēt.”

„Canadiens” šī bija jau ceturtā uzvara pēc kārtas un viņi pārņēmuši Austrumu konferences līderpozīcijas, apsteidzot „Penguins”, savukārt „Senators” un Daugaviņš savu nākamo spēli aizvadīs sestdien pret Bufalo „Sabres”.

Ņūdžersijas „Devils” šonakt ar 5:2 pieveikuši Filadelfijas „Flyers” vienību, lielisku spēli aizvadot 39 gadus vecajam vārtsargam Johanam Hedbergam, bet ar identisku rezultātu noslēgusies spēle Kalgari, kurā vietējā „Flames” pārspēja Detroitas „Red Wings”.

Svarīgākais