Latvijas boksera Brieža pretinieks būs bokseris, kurš nokautēja Taisonu

Latvijas boksera Maira Brieža (18-1, 12KO) pretinieks 23.martā "Arēnā Rīga" paredzētajā cīņā būs brits Denijs Viljamss (44-15, 33KO), kurš 2004.gadā pārsteidza boksa pasauli, nokautēdams leģendāro Maiku Taisonu (50-6, 44KO).

Vēl pirms nepilnas nedēļas Briedis Grieķijā trijos raundos sakāva turku Ozkanu Četinkaju, bet šodien kļuva zināms Maira nākamais pretinieks. Par to kļuvis 39 gadus vecais britu bokseris Denijs Viljamss, kuram šī gada jūlijā apritēs 40 gadi.

Visspilgtāk Viljamss pazīstams ar savu uzvaru 2004.gadā pret leģendāro Maiku Taisonu – kādreiz tik izcilais bokseris, kurš tajā laikā jau atradās karjeras norietā tika nokautēts ceturtajā raundā.

Šobrīd karjeras norietā atrodas pats Viljamss un zaudējumu ir vairāk nekā uzvaru. Viljamss zaudējis pēdējās piecās cīņās pēc kārtas un deviņām no pēdējām 13. Karjeras laikā bez jau pieminētā Taisona cīnījies arī ar tādiem pazīstamiem bokseriem kā Vitālijs Kļičko (2004., zaudējums ar tehnisko nokautu astotajā raundā), Dereku Čisoru (2010., zaudējums ar tehnisko nokautu otrajā raundā), Manuelu Čaru (2011., zaudējums ar tehnisko nokautu septītajā raundā).

Viljamss bijis britu smagsvaru čempions, WBO interkontinentālais čempions, kā arī cīnījies par WBC čempiona titulu (jau pieminētajā cīņā pret Kļičko). Jāpiebilst, ka jau astoņas dienas pēc cīņas ar Briedi Viljamss ringā izies vēlreiz – Krievijā pret albāni Bedarinu Tomu (6-2, 3KO).