Arī Sidnijs Krosbijs izsaka atzinību Daugaviņa pēcspēles metienam

© Scanpix

Jau ziņojām, ka Kaspara Daugaviņa izdarītais pēcspēles metiens spēlē pret Bostonas „Bruins” izsaucis plašu ažiotāžu. Šonakt viņam atzinību paudis arī NHL šobrīd rezultatīvākais spēlētājs Sidnijs Krosbijs, kurš norādīja, ka bijis ļoti pārsteigts, redzot Daugaviņa izpildīto manevru.

Daugaviņa izpildītais pēcspēles metiens lika apspriest gan latviešu hokejista radošumu un individuālo meistarību, gan to, ka šādi izgājieni pazemina pēcspēles metienu prestižu, pārvēršot to cirkā, kā to nodēvēja Bostonas „Globe”. Pavisam pretējās domās ir Pitsburgas „Penguins” uzbrucējs Sidnijs Krosbijs, kurš uzskata, ka Daugaviņš šobrīd diezgan nepelnīti pakļuvis zem NHL treneru un apskatnieku asās kritikas.

„Es spēli skatījos tiešraidē un biju ļoti pārsteigts, redzot šādu manevru. Un likās, ka Daugaviņam bija ļoti laba iespēja gūt vārtus, proti, kad kāds mēģina kaut ko vēl neredzētu, vārtsargs nekad nezina, ko īsti sagaidīt,” Krosbijs pirms šīs nakts spēles pret „Bruins” atklājis Pittsburgh Trib-Review žurnālistam.

„Tā ir izdomas bagāta kustība, ar kuru viņš gandrīz arī guva vārtus, turklāt domāju, ka Daugaviņam bija pat labākas iespējas nekā dažiem citiem pēcspēles metienu izpildītājiem, līdz ar to man nav nekādu pretenziju pret to,” Krosbijs turpina. „Turklāt mēs nevaram dienu no dienas izpildīt vienus un tos pašus metienus, kādam ir jābūt atšķirīgam, un man ir patīkami redzēt, ka Daugaviņš centās ieviest ko jaunu. Jā, viņš netrāpīja, tāpēc šobrīd saņem nelielu kritiku un pārmetumus, taču ne no manis.”

Viens no spēcīgākajiem Krosbija piesauktās kritikas autoriem ir bijušais Kolumbusas „Blue Jackets” treneris Dags Maklīns, kurš Daugaviņa izgājienu nosaucis par apkaunojošu: „Man tas nepatika. Saprotu, ka viņš tādu iemeta AHL, un Daugaviņš droši var savu triku atkārto Visu zvaigžņu spēlē, taču šādā situācijā... viņš uzņemas lielu risku, šādi spēlējoties. Pēcspēles metienu sērija, kas izšķir mača uzvarētāju, gluži vienkārši nav vieta tādiem trikiem.”

Maklīna komentāram gan sekoja atbilde no populārā CBC mediju pārstāvja Dona Čerija, kurš savā twitter profilā norādījis: „Es puiku (domāts Daugaviņš. aut.p.) ne par ko nevainoju. Skatīsimies patiesībai acīs, pēcspēles metieni ir triku sērija. Līdzjutējiem tas patika, un reiz viņš tādus vārtus jau guva.”

Savukārt Toronto „Maple Leafs” treneris Rendijs Kārlails ar smaidu atzinis, ka savos jaunības gados mēģinājis izpildīt līdzīgu manevru, taču tas nav izdevies, jo viņam nekad neesot sanācis pagrieziens.

Svarīgākais