Dainis Dukurs: "Visi redzēja, ka tiekam drāzti, tikai nesaprata, ka tik brutāli"

Starptautiskā Bobsleja un Skeletona Federācija (FIBT) nupat devusi savu atzinumu par Krievijas sportistu slidu analīžu incidentu Sanktmoricā notikušā pasaules čempionāta laikā, ziņo skeleton.lv.

FIBT drīzumā sola pieņemt sankcijas, bet Latvijas komandas treneris Dainis Dukurs atzīst, ka visupirms sodu pelnījuši Krievijas izlases treneri.

Čempionāta laikā pēc izlozes principa uz slidu analīzi tika aicināti vairāki sportisti, viņu vidū arī no Krievijas. Žūrijai radās aizdomas par Krievijas sportistu slidu apstrādes metodēm, tādēļ inventārs tika nosūtīts uz padziļinātu pārbaudi Šveicē, raksta skeleton.lv

Krievietes Marijas Orlovas slieču un skeletona laboratorijas testu rezultāti liecina, ka slidu apstrādē ne tikai izmantoti līdz šim nezināmi metāla cietināšanas paņēmieni, bet arī visnekaunīgākajā veidā viltoti FIBT oriģinālie marķējumi, no kā izriet, ka Krievijas sportisti/es izmantojušas pavisam citas slidas.

FIBT sola pieņemt sankcijas tuvākajā laikā. Šobrīd FIBT prezidents Ivo Feriāni atrodas Maskavā.

Latvijas komandas treneris Dainis Dukurs, portālam Sportacentrs.com komentējot situāciju, nebija pārsteigts par analīžu rezultātiem un atzina, ka lielāko sodu pelnījuši Krievijas komandas treneri. "Nav vainīgi sportisti, bet tie, kas veic slidu apstrādāšanu. Bija tāds amerikānis Pārkers, kuru pieķēra šādos pašos pārkāpumos, viņam piešķīra diskvalifikāciju - neviens sportists vairs nedrīkstēja startēt ar viņa gatavotām slidām. Arī šoreiz attiecīgos treneris jādiskvalificē."

"Protams, arī sportistam jāpiešķir kāda veida sods, jo nevar būt tā, ka treneris tev dod dopingu, un tu tikai akli to dzer. Bet lielākā atbildība gulstas uz treneriem. Krievijas sportisti tikai paņem jau sagatavoto un nobrauc. Bet, kad skatās, kā brauc un kāds beigās ir rezultāts, tas neiet kopā," sacīja Dukurs, kurš uzskata - citu valstu federācijas apvienos spēkus, lai šoreiz tiktu pieņemti pamatīgi soda mēri. "Visi redzēja,ka tiekam drāzti, tikai neviens īsti neapzinājās, cik brutālā veidā."

Marija Orlova pasaules čempionātā šogad palika 13. vietā, bet no krievietēm augstāk ierindojās Olga Potilicina (9. vieta) un Svetlana Vasiļjeva (11.). Latvijas sportiste Lelde Priedulēna ierindojās 24. pozīcijā. Bez jau trim pieminētajām Krievijas sportistēm augstāk par Leldi sacensības finišēja arī Jeļena Ņikitina (15.).

Vīru konkurencē par pasaules čempionu kļuva tieši Krievijas sportists Aleksandrs Tretjakovs, mūsu Martinu Dukuru apsteidzot par trim sekundes simtdaļām. Arī bronza tika Krievijas pārstāvim Sergejam Čudinovam. Tomass Dukurs ierindojās astotajā pozīcijā.

Svarīgākais