Kulda atgriežas NHL

© sportacentrs.com

Pēc sezonas aizvadīšanas Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL) uz Ziemeļameriku atkal devies Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, kurš drīzumā pievienošoties Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vienībai Vinipegas "Jets", ziņots Novosibirskas "Sibir" mājaslapā.

24 gadus vecais Kulda pirms šīs sezonas noslēdza līgumu ar "Sibir" klubu uz vienu sezonu, tādējādi atgriežoties Eiropā pēc septiņām Ziemeļamerikā pavadītām sezonām, pārsvarā spēlējot zemākajās līgās.

Pirmajās sešās KHL sezonas spēlēs Kulda guva piecus vārtus, bet sezonu pabeidza ar deviņiem vārtu guvumiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kā arī 55 soda minūtēm. Pirmajā Gagarina kausa izcīņas kārtā "Sibir" ar 3:4 sērijā atzina Omskas "Avangard" pārākumu, bet Artūram septiņās spēlēs viena piespēle.

2006. gadā Kuldu draftēja Atlantas "Thrashers" (200. kārtas numurs), bet līdz debijai NHL nācās gaidīt ilgi. 2009./2010. gada sezonā Kulda nospēlēja četras spēles "Thrashers" rindās, tiekot pie divām piespēlēm. Nākamajā sezonā Atlantas komandas sastāvā aizvadīti divi mači, bet pagājušajā sezonā Kulda Vinipegas "Jets" (pārņēma "Thrashers" saistības) rindās aizvadītas deviņas spēles.

Kulda pārstāvējis Latviju divos pasaules čempionātos un palīdzēja komandai kvalificēties Soču olimpiskajām spēlēm.

Svarīgākais