Maija Tīruma: Diena, kad jābeidz karjera, vienalga pienāktu - agrāk vai vēlāk"

© sportacentrs.com

Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma, kura sestdien paziņoja par sportistes karjeras beigām, sarunā ar portālu Sportacentrs.com komentēja savu lēmumu, norādot, ka tas šajā brīdī bija vispareizākais.

"Pēc tam, kad biju slimnīcā Oberhofā (janvāra sākumā – aut.), man bija diezgan daudz laika, ko domāt, tad arī nobrieda lēmums pielikt punktu karjerai." atzina Maija Tīruma. "Pēc tam netrenējos, biju mājās, atpūtos un nonācu pie tāda secinājuma, ka tas laikam ir pareizākais, ko darīt. Šogad vairāk nodarbojos nevis ar fiziskās formas uzturēšanu, bet veselības labošanu, taču tādā gadījumā uz nekādiem rezultātiem nevar cerēt. "

"Tā diena, kad jābeidz, vienalga pienāktu, un jebkurā gadījumā tas būtu smagi, jo kamaniņu sportā aizvadīti daudzi gadi. Bijuši ne tikai grūti brīži, bet arī daudz pozitīvu emociju. Tam grūtumam vienkārši jātiek pāri," piebilda sportiste.

Atskatoties uz kamaniņu sportā pavadītajiem gadiem Tīruma sacīja: "Protams, vienmēr var gribēt labāk, bet jāpriecājas arī par to, kas bijis. Daudz kas redzēts, daudz kur būts. Bija arī laiks, kad stabili desmitniekā braucu, tāpat bijušas medaļas komandu stafetēs gan pasaules, gan Eiropas čempionātos. Par to man ir prieks, nav jau tā, ka nekas nebūtu sasniegts. "

Kamaniņu sportā Maija Tīruma bija no 1998.gada, trīsreiz piedaloties arī olimpiskajās spēlēs, kurās augstākais sasniegums tika sasniegts 2010.gadā Vankūverā, kad Tīruma ierindojās devītajā vietā. Komandu stafetē Tīruma izcīnījusi divas bronzas pasaules čempionātā un Eiropas čempiones titulu.

Svarīgākais