Gulbis rangā uzlido uz 67. vietu

Uzvara Delrejbīčas "ATP World Tour 250" turnīrā Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim ļāvusi veikt ievērojamu kāpumu rangā, atgriežoties pirmajā simtniekā un ieņemot 67. vietu.

Tikmēr jaunus rekordus sasnieguši mūsu padsmitgadnieki Aļona Ostapenko un Mārtiņš Podžus.

Ranga pirmajā desmitniekā bez pārmaiņām pozīciju izteiksmē, toties punktu ziņā ir viena būtiska nianse. Proti, reitinga pirmais numurs Novaks Džokovičs pārsvaru pār Rodžeru Federeru palielinājis jau līdz 3745 punktiem. Trešajā vietā esošo Endiju Mareju Nole apsteidz par 5100 punktiem.

Pozitīvas ziņas Ernestam Gulbim. Pateicoties uzvarai Delrejbīčā, Latvijas labākais tenisists veicis 42 vietu kāpumu, šonedēļ ieņemot 67. vietu. Tik augstu viņš pēdējo reizi bija pagājušā gada jūlijā. Gulbja karjeras rekords ir 21. vieta, kas sasniegta 2011. gada februārī.

Čerkasi (Ukraina) "Future" turnīrā nopelnītie seši punkti ieskaitīti Mārtiņam Podžus, kuram 242 vietu kāpums un jauns rekords ar 921. vietu. Uz augšu ticis arī Andis Juška, kuram +18 vietas un šonedēļ 306. vieta. Juškas rekords vienspēlēs ir 226. vieta, tā sasniegta 2009. gada oktobrī.

Šonedēļ gan kungi, gan dāmas sacentīsies prestižajā Indianvelsas turnīrā. Gulbim tur jāsāk ar kvalifikāciju, pirmo maču aizvadot jau otrdien. Izloze vēl nav notikusi.

Svarīgākais