Gulbis bez nopietnas pretestības iekļūst pusfinālā

© Scanpix

Latvijas tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis piektdien ļoti vieglā spēlē sasniedza Delrejbīčas "ATP World Tour 250" turnīra pusfinālu. Pirmo reizi spēlējot pret Spānijas tenisistu Danielu Munjosu-De La Navu, Gulbis izmantoja pretinieka vājās vietas un spāni ceturtdaļfināla spēlē sagrāva ar 6:1, 6:4.

Ernests Gulbis (ATP 109.) ceturtdaļfināla mačā pret ranga 154. vietā esošo Danielu Munjosu-De La Navu bija liels favorīts un spēli arī attiecīgi aizvadīja.

Kā tas bijis visos līdzšinējos mačos turnīrā, Spānijas tenisistam pamatīgi "buksēja" serve, kas Gulbim viņa pirmajā mačā pret šo tenisistu deva lielas priekšrocības. Savu servi Gulbis turēja viegli, bet uzņemšanā iespējas ieguva regulāri.

Munjoss-De La Nava jau pirmajā servēšanas reizē tika nobreikots. Agresīvi un daudzpusīgi spēlējošais Daniels atspēlēja divas breikbumbas, bet ar trešo galā netika. Spānis izgāja pie tīkla, bet Gulbis pretiniekam eleganti pārmeta pāri bumbiņu. 1.78 m garais Munjoss-De La Nava tai netika klāt – 2:0.

Spēlējot savā karjeras otrajā ATP ceturtdaļfinālā, Munjoss-De La Nava pirmajā serves geimā pieļāva divas dubultkļūdas, bet otrajā piegājienā vēl vienu. Tā bija breikbumbas izspēlē, un Gulbis šoreiz breiku ieguva bez piepūles – jau 4:0!

Uzvarēto geimu skaitam krājoties tik viegli, Gulbis pirmā seta izskaņā atslābinājās un geimā, kurā servēja par uzvaru setā, deva spānim viņa vienīgo breikbumbu. To izdevās novērst ar spēcīgu servi. Nedaudz pasvīstot, izdevās noturēt servi un pirmo setu ar 6:1 uzvarēt nieka 32 minūtēs.

Gulbis otro setu sāka ar kārtējo breiku. Geima noslēdzošā punkta izspēlē Ernests trāpīja uz gala līnijas, bet spānis bumbiņu nespēja atsist laukumā – 1:0. Ieguvis seta un breika pārsvaru, Gulbis spēlēja mierīgāk un brīžiem pavirši, tāpat eksperimentēja un šo maču izmantoja treniņa nolūkā.

Nepiespiesto kļūdu rezultātā otro breiku iegūt neizdevās, taču nepieciešamības pēc tā nebija. Gulbis savas serves geimos jūtās komfortabli un noveda spēli līdz loģiskam noslēgumam – uzvarai ar rezultātu 6:1, 6:4. Pēdējā geimā nedaudz panervozēt lika divas dubultkļūdas, toties punkts tika pielikts ar "eisu". Spēle ilga tikai stundu un 15 minūtes.

Šodien gūtā uzvara Delrejbīčas 2010. gada čempionam Gulbim ir jubilejas 10. panākums šajā Floridas turnīrā. Pusfināla sasniegšana ļāvusi nopelnīt 102 reitinga punktus (12 par kvalifikāciju). Pērn Ernests Delrejbīčā ar tikšanu ceturtdaļfinālā ieguva 45 punktus. Prēmijā Gulbis jau nodrošinājis 22 800 dolāru.

Gulbim pirmais ATP pusfināls kopš 2011. gada jūlija, kad viņš Losandželosā izcīnīja savu otro vienspēļu titulu. Ernestam karjeras septītais ATP pusfināls (bilance: 2-4). Gulbja pretinieks spēlē par vietu finālā būs vācietis Tomijs Hāss (1-1) vai horvāts Ivans Dodigs (0-2). Mačs, visticamāk, notiks rīt plkst. 22:00 pēc mūsu laika, jo vakara pusfinālā vieta būs rezervēta Džonam Isneram (ja viņš tiks tik tālu).

Svarīgākais