Sponsori iegāž F1 debitanta karjeru

© Scanpix

Brazīliešu autosportists Luiss Racija sponsoru neizpildīto solījumu dēļ šogad nevarēs aizvadīt pirmo sezonu Formulā 1, kā bija plānots.

Tikai februāra sākumā tika oficiāli paziņots, ka 23 gadus vecais Racija, kurš pērn kļuva par GP2 vicečempionu, šogad debitēs Formulā 1, pārstāvot krievu komandu "Marussia". Tomēr tagad Barselonā notiekošo F1 testu braucienu laikā parādījusies informācija, ka Racijas sponsori komandas kontā noteiktajā termiņā nav ieskaitījuši naudu, ko solīja, līdz ar to sportistam tomēr nebūs iespēja debitēt Formulā 1.

Līdz sezona startam atlikušas vairs tikai divas nedēļas un gaidīt "Marussia" nevēlas. Somijas televīzijas kanāls MTV3 vēsta, ka šobrīd sarunas ar komandu veic bijušais "Caterham" pilots Heiki Kovalainens, kuram šī ir pēdējā iespēja turpināt karjeru Formulā 1. Jau sestdien Kovalainens, iespējams, aizvadīs testus ar jauno "Marussia" bolīdu. Britu televīzijas kanāls "Sky" tikmēr vēsta, ka Kovalainens jau bijis komandas rūpnīcā un piemērījis formulas sēdekli, kā arī viņam piedāvāts bez maksas aizvadīt visus 2013. gada sezonas posmus.

Savukārt Kovalainena bijušais "Caterham" komandas biedrs Vitālijs Petrovs no Krievijas šogad Formulā 1 nestartēs, ceturtdien preses pārstāvjiem Barselonā apstiprināja viņa menedžere Oksana Kosačenko. Tas nozīmē, ka viņš ar "Marussia" vienošanos panākt nemaz neplāno, taču vēl nav zināms vai Kovalainenu sarunu procesā nepārspēs maksātspējīgie piloti Narains Kartikejans un Žils Bjanki, kuri arī esot konkurenti uz brīvo vietu "Marussia" sastāvā.

Svarīgākais