Daugaviņam piespēlē zaudējumā pret "Bruins"

© NHL.com

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pie rezultativitātes punkta tika Otavas "Senators" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, tomēr tas neglāba viņa pārstāvēto komandu no zaudējuma 1:2 pagarinājumā izbraukuma spēlē pret Bostonas "Bruins".

Pirmajā trešdaļā aktīvāki bija mājinieki, kuri izdarīja pa "Senators" vārtiem divreiz vairāk metienu (11 pret 5), taču spēles rezultāts pirmajās 20 minūtēs tā arī netika atklāts. Otrā perioda sestajā minūtē ar metienu no vārtu priekšas bostoniešus vadībā izvirzīja Natans Hortons, bet deviņas minūtes vēlāk "Senators" prata atspēlēties. Vairākumā ar tālu piespēli lieliskā pozīcijā Kasparu Daugaviņu izvirzīja aizsargs Patriks Vīrkačs, tomēr latvietis izgājienu viens pret vienu neizmantoja, tiesa turpināja cīnīties, atdodot piespēli vārtu priekšā. Lielā burzmā precīzs metiens padevās Džimam O'Braienam, bet Daugaviņš nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli – 1:1. Pamatlaikā rezultāts tā arī vairs nemainījās, bet pagarinājumā uzvaru Bostonai nodrošināja Patriss Beržerons.

Kaspars Daugaviņš laukumā pavadīja 11 minūtes un 14 sekundes, divreiz meta pa pretinieku vārtiem, atdeva piespēli vienīgajā vārtu guvumā un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon 14 spēlēs Daugaviņš atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm un lietderības koeficientu -6.

Ļoti daudz darba "Senators" vārtos bija Robinam Lehneram, kurš atvairīja 44 no 46 metieniem, savukārt Tuka Rasks pretējos vārtos tika galā ar 30 metieniem no 31.

Austrumu konferencē pēc šī mača "Senators" ar 27 punktiem 17 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Bruins" ir par punktu vairāk un ceturtā pozīcija. Tiesa, Bostonas klubs aizvadījis par četrām spēlēm mazāk. Līderi Austrumos ar 29 punktiem ir Monreālas "Canadiens", bet visā līgā vadībā ir Čikāgas "Blackhawks" (37).

Svarīgākais