Gulbis: "Lamāšanās palīdzēja atspēlēties"

© Scanpix/AFP

Latvijas tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis pēc uzvaras Delrejbīčas turnīra 2. kārtā pret Semu Kveriju (6:4, 4:6, 7:6(4)) atzina, ka lamāšanās viņam palīdzējusi savākties un atspēlēties. Tikmēr uzvaru izlaidušais Kverijs pauda cerību, ka līdz nākamajam turnīram viņam šo neveiksmi izdosies piemirst.

"Pirms ierašanās šeit negulēju trīs dienas. Pēc tam jācīnās cauri kvalifikācijai. Ir tā, kā ir. Fiziskajā ziņā jūtos labi. Katrs uzvarētais punkts man tagad ļoti daudz nozīmē. Vienkārši jāspēlē labāk, lai tiktu pamatturnīros," pēc iekļūšanas sezonas pirmajā ceturtdaļfinālā prātoja Gulbis.

Gulbis mača laikā sevi nodemonstrēja visā krāšņumā – gan ar spilgtām izspēlēm, gan lamāšanos un raketes dauzīšanu. Par savu uzvedību Latvijas labākais tenisists vēlāk nav atvainojies.

Vaicāts, kā viņam trešajā setā izdevās atspēlēt divus breikus, Gulbis atbildēja sekojoši: "Ar dažiem franču vārdiem un angļu valodā. Tas man palīdzēja. Biju pamatīgi nobesījies, jo man šķita, ka biju patiešām labā formā, taču nespēju noslēgt otro setu. Tad zaudēju koncentrēšanos un biju dusmīgs uz sevi. Kad nokļūsti iedzinējos ar diviem breikiem, vairs daudz nedomā par rezultātu. Ja pirmo breiku neizdotos uzreiz atspēlēt, spēle beigtos ļoti ātri."

Gulbis norādīja, ka viss arvien ir galvā. Mentālā ziņā viss, viņaprāt, ir atkarīgs no tā, cik labā fiziskā formā viņš ir un cik stabili var nospēlēt. Pie nekā specifiska netiekot strādāts: "Ja man ir labāka fiziskā sagatavotība, varu skriet divas stundas un nepiekūstu. Tā arī uzlabojas mentālā izturība."

Kverijs otro turnīru pēc kārtas pabeidzis ar zaudējumu spēlē, kurā viņam bija jāuzvar. Pirms nedēļas uzvara tika izlaista pret Marinko Matoševiču. Sems pēc kārtējā fiasko neslēpa rūgtumu: "Protams, esmu vīlies. Pie 4:0 trešajā setā viņu jau biju "sasējis". Manuprāt, Gulbis paveica lielisku darbu atspēlējoties. Dubultkļūdas mani "nogalināja". Es parasti tā nespēlēju, cerēju, ka man būs laba nedēļa. Labā ziņa – pirms Indianvelsas man ir 10 dienas laika. Cerams, ka līdz nākamajam turnīram šī neveiksme jau būs piemirsta."

Svarīgākais