Ernests Gulbis: Pasaules labāko simtniekā ir daži, kas nemāk spēlēt tenisu

© Scanpix/AFP

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ir neizpratnē, kā daži no tenisistiem iekļuvuši pasaules ranga labāko simtniekā. Uzskata, ka pašam jābūt krietni augstākā vietā nekā tagad. Latvietis vēlas baudīt tenisu, spēlēt vēl kādus piecus gadus un uzvarēt kaut ko patiešām lielu.

Pēc iekļūšanas Delrejbīčas ATP pamatturnītā Gulbis (#109 ) neslēpa savu pārsteigumu par pasaules ranga pirmo simtnieku. "Es patiešām satrūkos, kad redzēju, kādi tenisisti ir "Top 100". Tur ir daži puiši, par kuriem es nezinu, kas viņi tādi ir. Tur daži, es atvainojos, nemāk spēlēt tenisu," neizpratnē ir Gulbis. "Es nesaprotu, ka viņi varēja iekļūt "Top 100". Nav viegli, bet domāju, ka esmu daudz labāks nekā viņi, un to gribu pierādīt arī ar savu vietu rangā. Tā ir motivācija."

Gulbis atzīst, ka iepriekš ne vienmēr guvis baudījumu no tenisa, bet šogad tas varētu būt citādi. "Šis ir pirmais gads, kad es tiešām gribu to darīt. Sāku izbaudīt tenisu daudz vairāk. Pirms tam man tas nepatika, ja godīgi. Kad bija pāris labu uzvaru, tad es to izbaudīju. Bet tad es nokļuvu uz nepareizā ceļa un pieļāvu nepareizas lietas manā spēlē."

Latvijas labākais tenisists ieskicē nākotnes perspektīvu. "Tagad vēlos spēlēt vēl kādus piecus gadus. Darīšu labāko, ko varu," sola Gulbis. "Mans mērķis ir uzvarēt kaut ko patiešām lielu. Ja ne šajā gadā, tad nākamajā."

Delrejbīčas ATP pamatturnītā Gulbja pirmais pretinieks būs 33 gadus vecais amerikānis Džeimss Bleiks (#99), kurš savulaik bijis pasaules ranga pirmajā četriniekā.

Svarīgākais