Daugaviņš realizē izšķirošo bullīti "Senators" uzvarā

© Scanpix

Otavas "Senators" šodien svinējusi uzvaru (3:2) pret Ņujorkas "Rangers", kura tika sasniegta pēcspēles bullīšos, un uzvaru nesošu bullīti realizēja tieši latviešu hokejists Kaspars Daugaviņš. Spēles laikā savainojumu guva "Senators" pamatvārtsargs Kregs Andersons.

Otavas „Senators” šodien spēkojās ar Ņujorkas „Rangers” vienību un spēja izvirzīties vadībā jau pirmajā periodā, gūstot vārtus skaitliskajā mazākumā. Minimālu pārsvaru „Senators” saglabāja līdz pat trešā perioda vidum, kad triju minūšu intervālā komandas apmainījās ar vairākiem vārtu guvumiem un rezultāts kļuva 2:2. Trešā perioda sākumā „Rangers” uzbrucējs Kriss Heiders slidojumā uzkāpa aizsarga nūjai, zaudēja līdzsvaru un ietriecās „Senators” vārtsargā Kregā Andersonā, kurš guva savainojumu un tika nomainīts.

Spēlei turpinoties pagarinājumā, Andersona aizvietotājs Bens Bišops spēja atvairīt ļoti bīstamu Mariāna Gāborīka metienu, un mača uzvarētāju nācās noskaidrot bullīšos. Pēc abu komandu pirmajiem sešiem mēģinājumiem rezultātā joprojām bija līdzsvars, taču tad sava iespēja bija latviešu hokejistam Kasparam Daugaviņam, kurš to izmantoja, izslidinot ripu cauri „Rangers” vārtsarga Henrika Lundkvista kājsargiem, un nodrošināja „Senators” uzvaru ar 3:2.

Daugaviņš kopumā šajā spēlē laukumā pavadīja 10 minūtes un 21 sekundi un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficentu.

„Ziniet, drīz mēs sāksim slēgt derības par to, kurš no mūsējiem savainojumu gūs nākošais,” pēc spēles jokoja „Senators” kapteinis Daniels Alfredsons, kurš gan tajā brīdī vēl nebija informēts, ka vārtsarga Andersona savainojums nav nopietns. „Senators” šajā spēlē bija spiesti iztikt arī bez Norisa balvas ieguvēja Ērika Karlsona un diviem pirmās maiņas uzbrucējiem – Džeisona Specas un Milana Mihaleka.

Šī bija jau trešā „Senators” uzvara pēc kārtas un desmitā sezonā, kas ar 22 izcīnītiem punktiem ļauj ieņemt septīto vietu Austrumu konferencē. Nākamo spēli „Senators” un Kaspars Daugaviņš aizvadīs 23. februārī pret Toronto „Maple Leafs”.

Tikmēr Minesotas „Wild” uzvaru pār Edmontonas „Oilers” (3:1) ar diviem vārtiem sekmējis Mets Kalens, bet Bufalo „Sabres” jaunā pagaidu trenera Rona Rolstona pirmajā spēlē pie komandas stūres ar tādu pašu rezultātu piedzīvojusi zaudējumu pret Toronto „Maple Leafs”, divus vārtus šajā spēlē gūstot Džeimsam van Rīmsdikam. Rolstons vēl pavisam nesen bija cita latviešu hokejista Zemgus Girgensona treneris AHL klubā Ročesteras „Americans”.

Svarīgākais