Krikunovs: Rīgā mūs pamatīgi gremdēja mafija, netīrā veidā

© Romāns Kokšarovs

Kazahstānas izlases galvenais treneris joprojām nespēj pieņemt to, kādā veidā viņa vadīta vienība Rīgā nekvalificējās Soču olimpiskajām spēlēm. Pirmkārt, nebija visi solītie spēlētāji, otrkārt, savu melno darbu paveica tiesneši, uzskata Vladimirs Krikunovs.

Rīgas kvalifikācijas turnīrā Kazahstānas izlase neizpildīja uzdevumu un netika uz Soču olimpiādi… "Ļoti žēl. Esmu briesmīgi apbēdināts. Biju domājis, ka uzdevumu izpildīsim. Mazliet nepaveicās. Bet tā nav mana vaina, pat nedomāju uzņemties atbildību," saka kazahu izlases galvenais treneris Krikunovs. "No tiem, ko man solīja, tikai Dalmenu izdevās pieteikt. Vasiļčenko no "Traktor" neatbrauca, Spiridonovu, Rudenko un Bondarevu starptautiskā federācija nepielaida. Ar kādiem spēlētājiem vajadzēja spēlēt? Tihonovs ir tik dižens treneris, bet kad viņam nebija spēlētāju, tad CSKA izkrita no Superlīgas. Katram ģenerālim vajadzīga armija. Kas gan viņš ir bez tās? Tukša vieta..."

Atbildot uz ierunu, ka pret latviešiem Kazahstānai tik un tā nebija daudz izredžu, Krikunovs saka sekojošo: "Jā, nu tur tāda mafija, ka tik turies! Rīgā mūs pamatīgi gremdēja, netīrā veidā. Bet pēc mums - francūžus vēl spēcīgāk, man Znaroks teica, viņš uz to spēli bija. Mūsu mačā pret mājiniekiem Troščinskis spēles beigās dabūja sitienu pa galvu [video]. Mēs tiesnešiem prasījām, vai tur nebija noraidījums? Bet viņi ģērbās uz nākamo maču, lai mūs tiesātu ar angļiem. Soms paskatījās: "5+20 minūtes, viennozīmīgi". Tas čehs, kas tiesāja mūsu maču ar Latviju, tā arī neko nespēja atbildēt: "Bet es, nu, lūk...". Ko no viņa var paņemt - 87. gadā dzimis puisis, kā viņu var likt uz tādu spēli, kur viss izšķiras? Par asinīm viņam bija jāizraksta 2+2 minūtes, kā minimums. Bet, ko nu tur - mums pietiktu pat ar divām minūtēm."

Kā jau ziņots, olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Latvija nervozā cīņā pieveica Kazahstānu (3:2). Kā vēlāk noskaidrojās, kazahiem būtu pieticis vismaz ar neizšķirtu pamatlaikā, lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm.