Gulbis sakauj Hāsi, spēlēs pret Del Potro vai Monfīsu

© Scanpix/Reuters

Parādot pārliecinošu un stabilu sniegumu, Roterdamas ATP Tour 500 vienspēļu turnīra 2.kārtu sasniedzis Latvijas tenisists Ernests Gulbis. Mājinieku Robinu Hāsi viņš uzveica nepilnas stundas laikā – 6:2, 6:1. 2.kārtā Ernestu gaida cīņa ar argentīnieti Huanu Martinu Del Potro vai francūzi Gaelu Monfīsu.

Roterdamas ATP turnīrā, kas šogad notiek 40.reizi, Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis (ATP 132.) piedalās pirmo reizi. Cīņu latvietis bija spiests sākt jau sestdien no kvalifikācijas – vispirms ar 6:3, 6:4 tika apspēlēts ukrainis Sergijs Stahovskis (ATP 100.), bet svētdien arī vācietis Tobiass Kamke (ATP 90.) – 6:1, 6:4. Pēc vienas dienas atpūtas Ernestam bija jādodas centrālajā kortā, lai pamatturnīra 1.kārtas mačā tiktos ar mājinieku Robinu Hāsi (ATP 50.). 25 gadus vecajam Nīderlandes sportistam tāpat kā Ernestam karjeras laikā izdevies izcīnīt divus ATP vienspēļu titulus, bet abos gadījumos tas noticis māla seguma kortos. Roterdamā cīņas notiek hard kortos, bet abu tenisistu pirmajā savstarpējā duelī neliela favorīta loma tika atvēlēta Gulbim.

Spēli Ernests iesāka ar sauso serves geimu, bet pie Hāses serves tika līdz „vienādi”. Tālāk gan ne. Katrā no nākamajiem savas serves geimiem Ernests zaudēja vienu un divas izspēles, taču breikbumbas pretiniekam nedeva. Turpretī sestajā geimā pie breika izdevās tikt pašam. Vispirms Hāse neizturēja Ernesta uzbrukuma sitienu sēriju no labās, bet pēc tam latvietis lieliski uzņēma servi, liekot pretiniekam kļūdīties – 4:2. Uzvarēt setā Ernestam izdevās vēl pārliecinošāk. Astotajā geimā atkal izdevās lieliska serves uzņemšana, dodot divas setbumbas. Gulbis izmantoja jau pirmo pēc Hāses sitiena autā – 6:2 tikai 27 minūšu laikā.

Otrajā setā spēles scenārijs nemainījās. Pēc vairākām mājinieka kļūdām Gulbis tika pie breika jau otrajā geimā, bet pie paša serves izdevās būt nesatricināmam. Arī Hāses sejā nebija manāma apņēmība kaut ko mainīt šajā cīņas ritējumā – viņš vairākas reizes neizmantoja „hawk-eye” atkārtojuma palīdzību neviennozīmīgās situācijās. Lai arī pārsvars bija pietiekami komfortabls, Ernests nesamazināja apgriezienus, trāpīja vairākus labus sitienus un tika pie vēl viena breika. Seta izskaņā Hāse izcīnīja goda geimu, tomēr mača beigu rezultāts viņam godu nedarīja – 6:2, 6:1 Gulbja labā.

Hāse ir vienīgais no trīs mājiniekiem, kurš nespēja pārvarēt sacensību 1.kārtu (vakar to iespēja Igors Saislings, šodien Tīmo De Bakers). Pēc mača Gulbis atvainojās tribīnēs esošajiem līdzjutējiem, ka apspēlējis vietējo spēlētāju, un atzina, ka šodien viņam izdevies parādīt labu spēli. Šīs dienas panākums Gulbim deva 16 030 eiro prēmiju un 45 reitinga punktus (vēl 20 punkti pienākas par kvalifikācijas pārvarēšanu). 2.kārtas spēle Ernestam visticamāk būs ceturtdien, kad pretiniekos būs kāds krietni zināmāks sāncensis – ar 2.numuru izliktais argentīnietis Huans Martins Del Potro (ATP 7.) vai francūzis Gaels Monfīss (ATp 107.). Viņu savstarpējā spēle šodien 20:30 pēc Latvijas laika.

Svarīgākais