Ko kazahi pēc spēles ar Latviju raksta interneta komentāros?

© Romāns Kokšarovs

Piektdienas vakarā Latvijas hokeja izlase olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā guva svarīgu uzvaru pār Kazahstānu (3:2), taču viss vēl nav galā - jāuzvar arī Francijas valstsvienība. Un tomēr - atskatīsimies, kā uz zaudējumu reaģējuši kazahu hokeja līdzjutēji, kā arī parēķināsim turnīra teorētiskās varbūtības.

Vispirms par turnīra teorētiskajām varbūtībām. Jebkāda uzvara un arī zaudējums papildlaikā vai bullīšos mačā ar Franciju Latvijai dos ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm. Skaidrs, ka latviešiem pret frančiem jātēmē tikai un vienīgi uz uzvaru, taču nevar nepieminēt, ka pastāv iespēja palikt 1. vietā arī pamatlaika zaudējuma gadījumā - lai tas notiktu, pirmkārt, Kazahstānai pamatlaikā jāpārspēj pastarīši briti (tas būs zināms pirms Latvijas - Francijas spēles) un tad "drīkstēs" zaudēt ar vieniem vārtiem, sākot no 3:4 un uz augšu (4:5, 5:6 utt.). Interesantākā situācija izveidotos, ja Latvija zaudētu ar 2:3 - tad mūsējiem, Francijai un Kazahstānai būtu identiski rādītāji savstarpējās spēlēs un visu izšķirtu vārtu starpība pret Lielbritāniju - Latvijai tā (+4) ir labāka nekā Francijai (+1), bet Kazahstānai ar britiem vēl tikai jāspēlē. Bet vēlreiz - tā ir tikai teorija un skaidrs, ka Latvijas izlasei nevajadzētu nonākt līdz šādiem matemātikas līkločiem un vienkārši jāpārspēj Francijas izlase.

Lai labāk saprastu Kazahstānas līdzjutējus, minēšu, ka kazahu izredzes kvalificēties ir pavisam minimālas - jāuzvar pašiem briti un jācer, ka Francija pārspēs Latviju ar 1:0 vai 2:1. Vēl Kazahstānai var derēt Francijas uzvara pār Latviju ar 3:2 - ar nosacījumu, ka Vladimira Krikunova komanda uzvar Lielbritāniju pārliecinošāk nekā to paveica Latvija (6:2).

Ko tad kazahu līdzjutēji rakstījuši interneta komentāros pēc zaudējuma Latvijai? Atlasīju dažus no portāla sports.kz:

Eh, Dalmen, Dalmen...

Rīt saplosīsim britus!

Gaidīsim brīnumu no Francijas!

Vairs nav cerību?

Kam jānotiek, lai mums būtu cerības?

Ja godīgi, es to gribēju. Vienkārši pagaidām nesaprotu, vai mums, atskaitot "Barys", nav nevienas citas komandas? Kamēr tā būs, Kazahstāna tā arī "lidos garām". Smieklīgi, ka pie mums uzskata, ka spēlētājs, kurš sēž "Barys" rezervē, ir stiprāks par tās pašas "Saryarka" spēlētāju!

Teiksim draudzīgi "paldies" iepriekšējai "Barys" vadībai, ka tik daudzus gadus ar ārzemniekiem neguva nekādus panākumus, bet izlasi neiespēlēja. Lieku galvu ķīlā - ja šī brīža treneris sāktu mūsējos trenēt no pirmā gada, tad mēs arī olimpiādē pacīnītos.

Velns, nepaveicās! Tā vispār spēle bija līdzīga. Pievīla Koļesņiks un tas aizsargs, kas "atveda" trešos vārtus.

Šo spēli vajadzēja [kalendārā] likt kā pēdējo.

Jā, mūsējos šodien nevarēja pazīt. Tik tikko pārvietojās.

Ko lai saka... Rīgas "Dinamo" nav spēcīgāks. Mūsējie paši atdeva uzvaru. Vienīgais rīdzinieku pluss - ātrums. Viņi allaž bija ātrāki par mūsējiem, pat aiz mūsu vārtiem.

Žēl. Sočus mums neredzēt. Dalmens Trojas zirgs. Paldies par mūsu izlases pastiprināšanu. Brīnuma nebūs.

Dalmens rīkojās pārāk pašpārliecināti, lūk, arī rezultāts. Jeremejevs pārsteidza, malacis. Krasnoslabodcevam un Beļajevam daudz kļūdu.

Jeremejevs glāba kā varēja - rezultāts varēja būt pavisam citāds, ja ne viņš. Lūk, Koļesņiks gan neglāba, bet Kevinbeks [naturalizēto Dalmenu Kazhastānā pa jokam dēvē par Kevinbeku Delmenbekovu - aut.piez.].

Sāpīgi, ka viena spēlētāja kļūda nogalināja visu komandu, bet, ja objektīvi, latvieši labāk izskatījās - nevajag uz vienu Dalmenu visu novelt, uzbrukumā arī "stumbri" spēlēja, kuri no savas zonas praktiski neizgāja. Jutīsim līdzi frančiem! Uz priekšu, Kazahstāna, vienalga lepojamies ar jums!

Soči, uz redzēšanos!

Latvieši bija ātrāki un viņiem bija lielāka vēlme uzvarēt.

NVS valstis uz Sočiem nedodas. Latvija tur neiegūs nevienu punktu.

Tik daudz momentu nerealizējām - vai nu nervozējām, vai nu spēle negāja. "Barys" tāda pati neraža, kad spēlējam pret tiešajiem konkurentiem. Rīt angļus, protams, apspēlēsim, bet kāda tam vairs jēga.

Izlase cīnījās, žēl, tomēr rīdzinieki bija drusciņ labāki! Paldies spēlētājiem - centās, gadās arī tā! Dzīve ar to

nebeidzas, veselību visiem! Lai franči uzvar, bet mūsējie sagrauj Lielbritāniju!

Maitas organizatori! Vajadzēja Anglijā šo turnīru spēlēt. Līdzjutēju atbalsts nospēlēja lielu lomu.

Latvieši bija ātrāki un veiklāki, mūsējie brīžiem vienkārši nepaspēja. Ja ne Jeremejevs (labākais), rezultāts varēja būt apkaunojošāks.

Būtu Rudenko un Spiridnovs, uzbrukums izskatītos pavisam citādi...

Principā Francijai nav, ko zaudēt un meistarības tai nav mazāk nekā Latvijai vai mūsējiem. Latviešiem tieši pretēji - būs spiediens un var arī psiholoģiski pārdegt. Savukārt mūsējie būs nikni un var britiem 10 vārtus samest.

Kazahstāna, skaistuļi - spēlēja patiešām ar lielu atdevi! Viņi ir pelnījuši Sočus. Pat, ja Francija zaudēs, tad pasaules čempionāta elitē gan tiksim. Ticam!

Mūsējiem nebija komandas gara un spēles - neparādījām īstu cīņu, vajadzēja spēlēt agresīvāk! Jeremejevam paldies, bet no Dalmena gaidīju vairāk.