Ņiživijs šovakar var kļūt par hokeja izlases absolūto rekordistu

© F64 Photo Agency

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā ar savu gudro spēli atkal priecēja 36 gadus vecais Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēc ilgāka pārtraukumu atgriezies izlasē, lai cīnītos par ceļazīmi uz Sočiem.

Savukārt šovakar mačā pret Kazahstānu viņš var kļūt par Latvijas izlasē aizvadīto spēļu absolūto līderi.

Atgriešanos izlasē vakar viņš atzīmēja ar trim rezultatīvām piespēlēm uzvarā pret Lielbritāniju. Pirms šodienas svarīgās cīņas pret ambiciozo kazahu izlasi Ņiživijam un Laviņam ir 215 spēles nacionālajā izlasē. Šovakar pieredzējušais uzbrucējs visticamāk kļūs par absolūto līderi.

Pēc aizpērnā pasaules čempionāta Ņiživijs nolēma beigt karjeru izlasē, tomēr šogad viņš ir atgriezies… "Izlasē gribas spēlēt, tā pievelk. Šobrīd ir iespēja, un nolēmu atgriezties. Man piezvanīja, uzaicināja, un es piekritu. Olimpiskā kvalifikācija ir ļoti nozīmīgs turnīrs visai Latvijai, gribējās tajā piedalīties," atklāj Ņiživijs laikrakstam "Latvijas Avīze".

Pieredzējušais uzbrucējs atzīst, ka savu lēmumu pieņēmis pusotru nedēļu pirms Sanda Ozoliņa atgriešanās. "Rudenī, kad baumoja par manu iespējamo atgriešanos, par to pat īsti nedomāju," atzīst Ņiživijs. "Šobrīd nevaru pateikt, vai spēlēšu pasaules čempionātā, paskatīsimies. Ja viss būs kārtībā ar veselību un normāli spēlēšu, tad kāpēc ne? Doties uz izlasi ķeksīša pēc gan negribas."