Melbārdis atkāpjas uz 9.vietu PČ pēc otrā brauciena

Ar diviem braucieniem šodien pasaules čempionātā bobslejā Sanktmoricā, Šveicē, startē divnieku ekipāžas. Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem devīto vietu, par 1,13 sekundi atpaliekot no līderiem Frīdriha un Bekera, bet Oskars Ķibermanis un Raivis Zīrups ir pakāpušies uz 18. vietu.

Pasaules čempionātā Sanktmoricā startam bija pieteiktas veselas 38 ekipāžas, kurām bija iespēja pašām izvēlēties savu starta numuru, ņemot vērā PK kopvērtējumu, un visas līderu ekipāžas izvēlējās pašus pēdējos starta numurus. Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens bija izvēlējušies veikt savu braucienu trešie no beigām, ar 36. starta numuru, savukārt Oskars Ķibermanis un Raivis Zīpurs startēja kā 17. Atšķirībā no PK posma sacensībām, Pasaules čempionātā tiek veikti četri braucieni – pirmajā braucienā ekipāžas dosies pēc to starta numuriem, otrajā braucienā pirmā dosies 20. laika uzrādītāja, kam sekos pārējās 19 līderes, bet pēc tam, sākot no 21. vietas, visas pārējās ekipāžas. Svētdien trešajā braucienā ekipāžas dosies trasē pēc to ieņemtajām vietām pirmajos divos braucienos, sākot ar līderi, bet ceturtajā braucienā sistēma kā Pasaules kausā – startēs tikai labākās 20 ekipāžas.

Pirmais brauciens

Līderu starta numuru izvēles dēļ, sacensības uzsāka ekipāžas no bobslejam samērā eksotiskām valstīm – Argentīnas, Korejas, Panamas un Horvātijas. Starp viņām gan startēja arī vācietis Maksimilians Ārnts, kura vieta PK kopvērtējumā neļāva izvēlēties vēlāku starta numuru. Ārnts uzstādīja trases rekordu (1:06.23) un izvirzījās līderpozīcijās, tiesa, tā kā Sanktmorica kā dabīgā ledus trase katru gadu tiek būvēta no jauna, Ārnta trases rekords bija diezgan paredzama parādība.

19 gadus vecais Oskars Ķibermanis ar stūmēju Raivi Zīrupu uzrādīja lielisku laiku startā (5.13), un lai arī trasē pieļāva vairākas sīkas kļūmītes, spēja finišēt ar laiku 1:06.88, tajā brīdī atpaliekot tikai no Ārnta. Sacensību gaitā Ķibermanis gan noslīdēja uz 20. vietu, kas nozīmē, ka Latvijas otrā ekipāža uzsāks otro braucienu ar pirmo starta numuru.

Ārnts bija līderis diezgan ilgi, taču, pirmajam braucienam tuvojoties beigām, līderi viņu apsteidza viens pēc otra. Lielisku braucienu aizvadīja mājinieks Beāts Hefti (1:05.79), kurš bija galvas tiesu pārāks pār saviem pretiniekiem, gan tikai līdz brīdim, kad savu braucienu pabeidza Vācijas ekipāža ar pilotu Frančesko Frīdrihu priekšgalā, kura viņus apsteidza par veselām divām sekundes desmitdaļām (1:05.59, trases rekords).

Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens šoreiz startā uzrādīja „tikai” trešo labāko laiku (5.08), un finišā Frīdriham zaudēja 0,56 sekundes, kas ļāva ierindoties sestajā vietā, tiesa, no trešās vietas atpaliekot tikai nedaudz.

Otrais brauciens

Oskars Ķibermanis un Raivis Zīrups trasē devās kā pirmie un uzlaboja savu laiku startā (5.12), tiesa gan, nākamajā virāžā pēc starta īsti nenokontrolēja bobu un diezgan pamatīgi sagriezās. Tas gan netraucēja ar jau daudz tīrāku braucienu uzlabot savu pirmā brauciena laiku par 0,22 sekundēm un kopā uzrādīt laiku 2:13.54, kas ļāva pakāpties uz 18.vietu.

Pēc Ķibermaņa lielisku braucienu aizvadīja Nīderlandes pārstāvji van Kalkens un Jansma, kuri uzrādīja laiku 1:06.01, kas pirmajā braucienā dotu 3.vietu, taču savus braucienus uzlaboja gandrīz visi braucēji, un holandieši spēja pakāpties tikai par trīs vietām (no 15. uz 12.).

Savukārt Melbārdis un Dreiškens, lai arī nedaudz uzlaboja savu laiku startā (5.07), taču radās problēmas ar boba roktura iebīdīšanu vietā, un arī trasē kamanas pārāk ātri neslīdēja, tādēļ Latvijas ekipāža ar kopējo laiku 2:12.23 atkāpās uz devīto vietu, no līderiem vāciešiem pašlaik atpaliekot 1,13 sekundi. Tiesa, astotajā vietā esošais Maksimiliāns Ārnts ir tikai sekundes simtdaļu priekšā.

Bet līderu galā savu pārsvaru vēl vairāk nostiprināja Frančesko Frīdrihs, kurš uzlaboju savu trases rekordu un nu otrajā vietā esošo Beātu Hefti apsteidz jau par 0,35 sekundes simtdaļām, bet trešajā vietā esošais Holkombs ir gandrīz jau sekundes attālumā (+0,77 sekundes). No Holkomba un bronzas medaļas gan ne pārāk tālu ir veselas trīs ekipāžas, turklāt arī Melbārdis no Holkomba atpaliek 0,36 sekundes, kuras divos braucienos nav neiespējami atspēlēt.

Trešais un ceturtais brauciens gaidāms rītdien, 27. janvārī, un tie tiks translēti LTV 7 kanālā.

Svarīgākais