Gulbim arī trešā reize pret Matjē nav laimīga

© Scanpix/AFP

Arī ar trešo reizi Ernestam Gulbim nav izdevies pārspēt Francijas tenisistu Polu-Anrī Matjē. Heilbronnas (Vācija) "Challenger" sacensību 2. kārtas mačā Gulbis atzina zaudējumu ar rezultātu 2:6, 6:2, 6:7(5).

Ernests Gulbis (ATP 138.) savā sezonas otrajā mačā tikās ar līdz šim neuzvarēto francūzi Polu-Anrī Matjē, kuram pašreiz rangā 60. vieta. Gulbis viņam zaudēja gan 2009. gadā Brisbenā, gan pērn Gštādē.

Mača pirmais sets Ernestam neizdevās – sava serve zaudēta divas reizes, bet uzņemšanā uzvarētas tikai četras izspēles. Tā rezultātā 2:6 uz rezultāta tablo. Pirmās breikbumbas izspēlē Gulbis iesita tīklā, bet otrajā gadījumā Ernestam auts.

Otrā seta pirmajā geimā Gulbim bija 0:40 jeb trīs breikbumbas, taču nevienu no tām paša kļūdu dēļ realizēt neizdevās. Nākamajā geimā kārta atspēlēties bija Ernestam, kurš ar uzdevumu tika galā. Matjē līmenis otrajā partijā bija acīmredzami krities, un Gulbis trešajā geimā ieguva kārtējās breikbumbas. Francūzis trīs atspēlēja, bet ar ceturto galā netika – latvietim teicams sitiens stūrī, kas nozīmēja 2:1 pārsvaru.

Gulbis iegūto breiku apstiprināja ar "sausā" noturētu servi, bet septītajā geimā tika pie vēl viena breika. Matjē pieļāva vairākas rupjas kļūdas un pēc zaudēta geima tīkla virzienā aizmeta raketi. Tā teikt, ne spēle izdevusies, nedz māk ieriebt raketei. Uzreiz pēc tam Francijas sportistam bija medicīnas pārtraukums. Arī otrajā setā uzvarētājs bija pārāks ar 6:2, šoreiz pie tāda goda tiekot Latvijas tenisa līderim.

Visticamāk, Matjē bija muguras problēma, jo francūzim otrajā un trešajā setā krasi kritās pirmās serves % (no 75 uz 44 un 43). Gulbis to sākotnēji nespēja izmantot un izšķirošā seta ceturtajā geimā uzdāvināja pretiniekam breiku – geimu Ernests pabeidza ar divām dubultkļūdām pēc kārtas, 1:3. Matjē devītajā geimā servēja par uzvaru mačā, Gulbis labi uzbruka un izkaroja breikbumbu. Matjē parādīja, ka arī viņš svarīgos brīžos māk ieservēt dubultkļūdu – 4:5.

Pirmo reizi abu tenisistu trīs savstarpējos mačos tika spēlēts taibreiks. Gulbis divreiz bija vadībā ar minibreiku, taču kļūdas pārsvaru noturēt neļāva. Matjē pie 5:3 izsita autā, dodot Ernestam cerības. Taču tās bija veltas, jo latvietis tūlīt atbildēja ar sitienu autā. Pirmo mačbumbu pie savas serves izdevās atspēlēt, bet otro, servējot Matjē, novērst nebija pa spēkam – mačā zaudējums ar rezultātu 2:6, 6:2, 6:7(5). Arī šoreiz zaudējumā tika vainota rakete...

Gulbis savā sezonas pirmajā turnīrā aizvadīja divus mačus, nopelnot deviņus ranga punktus un 885 eiro prēmiju. Nākamnedēļ Gulbis palīdzēs Latvijas izlasei Deivisa kausā, bet pēc tam, visticamāk, kāds "Challenger" turnīrs.