Ovečkins: "Es būšu Sočos, un vienalga, ko teiks NHL"

Vašingtonas "Capitals" un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins būs ne tikai olimpiskais lāpnesis, bet arī Soču spēļu hokejists, neskatoties uz iespējamiem šķēršļiem no NHL puses.

Šobrīd nav skaidrs, vai NHL ļaus saviem spēlētājiem piedalīties olimpiskajās spēlēs. Starp līgu un spēlētājiem noslēgtajā jaunajā kolektīvajā līgumā nav punkta par hokejistu dalību olimpiskajās spēlēs, tāpēc vairāki eksperti izteikuši šaubas, vai Sočos būs visi pasaules labākie spēlētāji.

Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Ovečkins šobrīd apliecina, ka viņš būs olimpiskajās spēlēs. "Protams, ka es gatavojos spēlēt Sočos. Godīgi sakot, neesmu domājis par NHL pozīciju šajā jautājumā. Nav nozīmes, ko viņi man teiks," saka krievu hokeja superzvaigzne. "Krievijai olimpiskās spēles Sočos nozīmē ļoti daudz. Pats esmu spēlējis olimpiskajā turnīrā, ļoti labi atceros tās sajūtas. Tas ir lielākais sporta notikums pasaulē."

Pirms olimpiskajām spēlēm Ovečkins būs viens no lāpas nešanas stafetes dalībniekiem. "Man tas ir svarīgs notikums. Lepojos, ka būšu viens no lāpas nesējiem. Man tas nozīmē ļoti daudz," atzīst Ovečkins.

Olimpiskās lāpas stafete sāksies 2013. gada 7. oktobrī. Tajā piedalīsies apmēram 14 tūkstoši lāpnešu. 123 dienās tiks veikti 65 tūkstoši kilometru. Organizatori rekomendē, lai lāpas stafetē piedalītos pēc iespējas vairāk vienkāršu cilvēku - katrs, kas nesīs olimpisko lāpu, kļūs par slavenību.

Svarīgākais