Rallija "Liepāja-Ventspils" mērķis – saglabāt vietu nākamajā Eiropas čempionāta sacīkšu posmā

Pēc divām nedēļām, 1. februārī, tiks dots starts Eiropas rallija čempionāta posmam „Liepāja-Ventspils”, kas līdz šim ir lielākais notikums Latvijas rallijā. Lai gan nākotnes plāni ir lieli, tomēr galvenais šobrīd ir saglabāt vietu nākamās sezonas kalendārā.

Kā nra.lv sacīja rallija preses sekretārs Jānis Unbedahts, šis noteikti ir milzīgs solis uz priekšu, un galvenais uzdevums būs saglabāt vietu Eiropas rallija čempionātā arī nākamgad. Viņš arī uzsvēra, ka tas, vai rallijs „Liepāja-Ventspils” iegūs vietu arī nākamā gada Eiropas čempionātā, ir atkarīgs no mums pašiem – jābūt gana lielai ieinteresētībai no līdzjutēju puses, gan arī no sponsoriem, turklāt sacensības ir jānoorganizē augstā līmenī.

Viņaprāt, skatītāju interese rallijam netrūks, jo Latvijā ir diezgan daudz rallija fanu. Organizatori būs parūpējušies par sniega iztīrīšanu no labākajiem skatu punktiem, būs pieejamas arī karstas tējas, tāpēc stiprs sals vai sniegs neradīs problēmas.

„Liepāja-Ventspils” rallijs uz pārējo Eiropas čempionāta posmu fona izceļas ar to, ka ir vienīgais, kura maršrutā ietilpst divas pilsētas. Rallija galvenais atbalstītājs „Ventbunkers” ir sarūpējis 10 tūkstošus lielu balvu fondu, bet labākā manevra, lēciena vai kāda cita trika īpašniekam, kuru ar savām ovācijām noteiks sanākušie skatītāji, tiks piešķirta balvu 1000 latu vērtībā.

Runāt par Pasaules rallija čempionāta posma norisināšanos Latvijā vēl ir daudz par agru, jo vēl ir jāaizvada pirmais Eiropas čempionāta posms. Iespēju nākotnē rīkot Pasaules čempionāta posmu pasliktina arī fakts, ka no nākamā gada tajā tiks samazināts Eiropā notiekošo ralliju skaits līdz septiņiem posmiem sezonas laikā, tāpēc Latvijai Pasaules čempionāta rīkotāju pulkā būs iekļūt daudz grūtāk.

„Liepāja-Ventspils” rallija posms būs vienīgais no šīs sezonas īstajiem ziemas rallijiem, kas noteikti piesaistīs papildu uzmanību, taču tas arī nozīmē, ka rallija dalībniekiem būs lielākas izmaksas, jo mašīnas jānodrošina ar radžu riepām.

Kā jau iepriekš tika ziņots, rallijam „Liepāja-Ventspils” pieteikusies 31 ekipāža, no kurām vienu pārstāv Latvijā labi zināmais somu pilots, 33 gadus vecais Jari Ketomaa, kurš uzvarēja „Latvija 2007” sacīkstēs. Tāpat rallijā startēs Antoņins Tlulstaks, kurš savas karjeras laikā ir aizvadījis vienu WRC posmu, un latviešu braucējs, bijušais Latvijas čempions, Aivis Egle.

Svarīgākais