Ārmstrongs publiski atzinies dopinga lietošanā

© Scanpix

Slavenais amerikāņu riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs intervijā Opras Vinfrijas vadītajā sarunu šovā atzinies aizliegto vielu lietošanā.

Savā pirmajā intervijā, pēc aizvadītā gada oktobrī Starptautiskā Riteņbraukšanas savienības (UCI) un ASV Antidopinga aģentūras (USADA) pieņemtā lēmuma, atņemts amerikānim izcīnītos titulus daudzdienu velobraucienos „Tour de France”, kā arī diskvalificēt sportistu uz mūžu, sportists atzinies dopinga lietošanā.

Pagaidām gan nekas sīkāk nav zināms, jo raidījums ēterā būs vien 17. janvārī un ar Ārmstrongu panākta vienošanās, ka pirms sarunas demonstrēšanas ēterā viņš par runāto nedrīkstot izteikties.

Tiek pieļauts, ka riteņbraucējs šādā veidā cer mīkstināt sev piešķirto mūža diskvalifikāciju, tādejādi cerot atgūt iespēju startēt oficiālās maratona un triatlona sacensībās.

Jau vēstīts, ka oktobrī Ārmstrongam tika atņemt visi septiņi „Tour de France” tituli, ko amerikānis izcīnīja no 1999. līdz 2005.gadam. Tāpat USADA pavēstīja, ka 40 gadus vecajam Ārmstrongam, kurš jau noslēdzis profesionālo karjeru, tiek piespriesta mūža diskvalifikācija.

Svarīgākais