Sevastovai un Dekmeijerei Jaungada cīņas Oklendā

© Scanpix/Reuters

1.janvāris tenisistiem nav brīvdiena. Jaunzēlandes pilsētā Oklendā WTA turnīra pamatsacensību 1.kārtas spēles Jaungada dienā jāaizvada arī divām Latvijas sportistēm.

Ap 5:00 pēc Latvijas laika dubultspēļu ceturtdaļfinālu lūkos sasniegt Līga Dekmeijere, bet ap 8:00 vienspēļu maču pret vācieti Jūliju Gergesu aizvadīs Anastasija Sevastova.

Latvijas labākā vienspēļu tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 184.) jauno sezonu uzsāka jau 29.decembrī – Oklendas WTA International sacensībās viņai bija jāspēlē kvalifikācijā. Anastasija nebija starp izliktajām tenisistēm, taču trīs dienu laikā tika pie trīs panākumiem. Vispirms 6:4, 6:1 pret slovākieti Karolīnu Annu Šmiedlovu (WTA 186.), tad 6:2, 7:6(2) pret amerikānieti Lorenu Deivisu (WTA 91.), bet izšķirošajā mačā 6:4, 6:7(5), 6:4 pret taizemieti Luksiku Kumhumu (WTA 201.). WTA pamatturnīru liepājniecei izdevies sasniegt pirmo reizi kopš pērnā gada maija, kad tika spēlēts Strasbūrā. Uzvaras devušas jau 16 reitinga punktus.

Pamatturnīrā Anastasijai trāpījās spēcīgākā iespējamā pretiniece – WTA ranga 18.vietu ieņemošā vāciete Jūlija Gergesa, kurai šī turnīra otrās raketes gods. 24 gadus vecā sportiste karjeras laikā izcīnījusi divus WTA vienspēļu titulus, bet rangā viņas rekords ir 15.vieta. Vācietes spēles pamatā ir uzbrukums, tāpat viņa labi servē. Tomēr šādam spēles stilam līdzi nāk arī nepiespiestās kļūdas, kas bieži vien pieviļ kā viņu, tā viņas atbalstītājus. Oklendas pamatturnīrā Jūlija spēlēs ceturto reizi – labākais panākums pusfināls 2011.gadā (pērn 2.kārta).

Sevastova un Gergesa viena otras spēli jau pazīst – 2011.gada izskaņā nedēļas laikā viņas izspēlēja divus mačus telpās uz "hard" seguma. Vispirms ļoti līdzīgā mačā Lincā Anastasija neizmantoja divas mačbumbas, piekāpjoties ar 4:6, 6:3, 6:7(7), bet pēc tam Luksemburgā viss beidzās pēc septiņiem geimiem – Sevastova izstājās pie rezultāta 2:5. Bukmeikeri arī trešajā savstarpējā spēlē par favorīti uzskata vācieti, tomēr dara to ar zināmu piesardzību. Spēle paredzēta centrālajā kortā un sāksies 8:00 pēc Latvijas laika. Tā tiks demonstrēta arī interneta videotiešraidē.

Vēl mazāk laika jaunā gada svinībām šoreiz būs Līgai Dekmeijerei, kurai jau ap 5:00 pēc Latvijas laika (ap 16:00 pēc Jaunzēlandes laika) jādodas kortā, lai duetā ar amerikānieti Meganu Montonu-Levī apliecinātu favorīšu statusu cīņā pret Rumānijas un Nīderlandes duetu – Simona Halepa un Aranča Rusa. Latvijas un ASV duets turnīrā izlikts ar 3.numuru. Līgai Oklendā šīs būs jau piektās sacensības, bet tikai reizi izdevies tikt 2.kārtā. Pērn arī tika spēlēts kopā ar Moltonu-Levī, bet 1.kārtā zaudēts galvenajām favorītēm Peškei un Srebotņikai (4:6, 1:6).

Svarīgākais