Štromberga nākamais izaicinājums - "USA BMX" tituls

© Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, kurš "Sporta Avīzes" ekspertu vērtējumā viennozīmīgi atzīts par 2012. gada Latvijas labāko sportistu, intervijā žurnālam atzīst, ka nākamais mērķis karjerā ir vēl nekad iepriekš neiegūtā "USA BMX" titula izcīnīšana.

"Divas reizes esmu bijis ļoti tuvu. Pirmajā no tām uzvara burtiski izslīdēja starp pirkstiem, pietrūka pāris centimetru pašā finālā, otrajā - izšķirošajā brīdī nokritu un dabūju traumu. Nākamajā sezonā zaudēto nevarēju atgūt, un tāpat šogad - sanāca daudz slimot, rezultāts izpalika un noslēguma lielos mačus atkal nācās izlaist," Štrombergs atceras neveiksmīgos mēģinājumus izcīnīt "USA BMX" čempiontitulu.

"Tas ir robs manā CV, ko pašam ļoti gribas aizpildīt," apņēmīgs izcīnīt titulu aiz okeāna ir Māris, kurš Ziemassvētkus sagaidīs Latvijā pēc tam, kad izgājis sulu kūri Jaunķemeros. "Tev gribas to, kā tev nav. Tā vienmēr bijis, un tā ir arī šobrīd. Otrs mērķis - tas, protams, ir pasaules čempionāts. Tie ir vieni mači - tur vai nu ir, vai nav. Tiem vienmēr gatavojies par 110%."

25 gadus vecais Štrombergs intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka vienojies ar treneri Ivo Lakuču mērķēt uz sasniegumiem nākamajā olimpiādē, bet visu interviju iespējams lasīt jaunajā žurnāla numurā. Elektroniski to iespējams darīt šeit: Sporta Avīze. 2012.gada 50.numurs (18.decembris...