Hovards: ’’Soda metienus izpildīšu kā gribēšu”

© scanpix

Losandželosas „Lakers” centra spēlētājs Dvaits Hovards, kura viena no karjeras un it īpaši pēdējā laika lielākajām problēmām ir katastrofāls soda metienu realizācijas procents, noraidījis Stīva Neša sniegtos padomus kā uzlabot šo basketbola spēles tik svarīgo sastāvdaļu.

Dvaits Hovards nekad nav bijis pazīstams kā lielisks soda metienu izpildītājs, taču viņa pēdējās spēles Losandželosas „Lakers” sastāvā izradījušās īpaši neveiksmīgas – iepriekšējās piecās spēles realizēti tikai 27 no 66 soda metieniem (40%), turklāt pretinieku komandas īpaši nekautrējas speciāli pārkāpt pret viņu noteikumus, pielietojot tā saukto „Hack-a- Shaq” taktiku ( jeb šajā gadījumā „Hack-a-Howard”).

Vakardien, iesildoties spēlei Oklahomā, bija redzams, kā Stīvs Nešs sarunā ar Hovardu izmantoja žestus, kas atgādināja soda metienu izpildi. Kad Hovardam tika vaicāts, vai viens no visu laiku precīzākajiem soda metienu izpildītājiem Nešs viņam dod padomus šajā jomā, Hovards atbildēja:

„Viņš vienkārši ieteica pāris lietas. Taču nedrīkst būt tā, ka mana galva ir pilna ar citu cilvēku sacīto par maniem soda metieniem. Man vienkārši pašam jāiet un jāmet (soda metieni) iekšā, turklāt veidā, kā es uzskatu par pareizu. Nevaru pieļaut situāciju, kurā satraucos par to ko visi saka par maniem soda metieniem, jo tieši tad viņus netrāpu.”

Hovards tiešām jūtas neērti ik reizi, kad kāds aizskar soda metienu tēmu, lai tas būtu vai nu vienkāršs žurnālists, vai par Hovarda soda metienu treneris „Lakers” sastāvā Čaks Persons vai arī Stīvs Nešs, kurš soda metienus savā NBA karjerā izpildījis ar 90 procentu precizitāti, trāpot 2931 no 3224 soda metieniem.

Tikmēr „Lakers” zvaigzne Kobe Braients norādījis, ka Hovardam jāpievērš īpaša uzmanība šim spēles elementam un tam jābūt viņa prioritātei numur viens. Braients arī pieminējis, cik lielas grūtības soda metienu izpilde sagādāja Šakilam O'Nīlam, kurš kopā ar Braientu un „Lakers” izcīnīja trīs NBA čempionu titulus.

„Viņam (O'Nīlam) tas nozīmēja ļoti daudz, un viņš pret to izturējās ar milzu nopietnību,” saka Braients. Publiskajā telpa salīdzinot Hovardu ar O'Nīlu, Braients devis iespēja pašreizējam „Lakers” centram pierādīt, ka vismaz vienā spēles elementā viņš spējis būt pārāks par O'Nīlu un ir cienīgs ieņemt vietu vēsturē starp citiem „Lakers” nopelniem bagātajiem centra spēlētājiem (O'Nīlu, Čemberlenu, Abdulu-Džabaru).

Losandželosas „Lakers” nākošā spēle paredzēta 9. decembrī pret Jūtas „Jazz”, kurā Hovardam pretī stāsies „Jazz” garie spēlētāji Als Džefersons un Pols Milsaps.

Svarīgākais