Spor­ta as­tro­lo­ģis­kā di­na­mi­ka

Cil­vē­ku in­di­vi­du­āla­jos ho­ro­sko­pos var no­teikt vi­ņu do­tu­mus spor­ta jo­mā, as­tro­lo­ģis­ki ie­spē­jams mē­ģi­nāt pro­gno­zēt pa­nā­ku­mus, ris­ka fak­to­rus un ci­tas lie­tas. Spor­ta as­tro­lo­ģi­ja pa­sau­lē ir at­tīs­tī­ju­sies kā at­se­višķs no­vir­ziens, īpa­ši pie­vēr­šo­ties re­zul­tā­tu pro­gno­zē­ša­nai.

Spor­tis­kie do­tu­mi

Spor­tis­kos ta­lan­tus cil­vē­ka ho­ro­sko­pā ie­spē­jams re­dzēt diez­gan skaid­ri – ar tiem sais­tās pla­nē­ta Marss, Auna un Lau­vas zo­di­aka zī­mes, kon­krē­tas ho­ro­sko­pa «mā­jas», da­žā­das kom­bi­nā­ci­jas un as­pek­ti (pla­nē­tu no­vie­to­jums ci­tai pret ci­tu). Ko­man­das spē­lē­tā­jiem – ho­ke­jis­tiem, bas­ket­bo­lis­tiem, vo­lej­bo­lis­tiem u.c. – in­di­vi­du­āla­jā ho­ro­sko­pā pa­rā­dī­sies spē­ja sa­dar­bo­ties, strā­dāt ko­man­dā. In­di­vi­du­ālo spor­ta vei­du pār­stāv­jiem, vis­ti­ca­māk, šā­du spē­cī­gu sa­dar­bī­bas kom­bi­nā­ci­ju ne­būs. Ta­ču jeb­ku­rā ga­dī­ju­mā spor­tis­ta ho­ro­sko­pā as­tro­lo­ģis­ki jā­būt azar­tam, sa­cen­sī­bas ga­ram, fi­zis­kai un psiho­lo­ģis­kai iz­tu­rī­bai un ve­se­lī­bai.

Ja pa­pil­dus ie­zī­mē­jas pe­da­go­ga ta­lan­ti, tad ar lai­ku cil­vēks var strā­dāt par tre­ne­ri vai spor­ta sko­lo­tā­ju. Ja spor­tis­kais azarts ho­ro­sko­pā pa­pil­di­nās ar la­bām Mer­ku­ra kom­bi­nā­ci­jām, tad cil­vēks, ie­spē­jams, var kļūt par iz­ci­lu spor­ta re­por­tie­ri. Sa­vu­kārt augst­as prā­ta un «kom­bi­na­to­ra» spē­jas, kur vis­ti­ca­māk būs ie­sais­tī­ta Skor­pi­ona zī­me, var no­rā­dīt uz ta­lan­tu ša­hā, dam­bre­tē. Ja pie­plu­so­jas ra­do­ši do­tu­mi, cil­vēks var­būt gūs pa­nā­ku­mus daiļ­sli­do­ša­nā, māk­slas vin­gro­ša­nā u.tml. Po­zi­tī­vi spē­cī­gu teh­nis­ko pla­nē­tu esa­mī­ba ho­ro­sko­pa «ra­do­ša­jā» mā­jā no­rā­da, ka cil­vēks itin sek­mī­gi var star­tēt, pie­mē­ram, drif­tā. Va­ri­an­tu ir daudz, un da­žā­diem spor­ta vei­diem ak­cen­ti at­šķi­ras.

Tā­tad – spor­tis­kie do­tu­mi in­di­vi­du­āla­jā ho­ro­sko­pā ir re­dza­mi, ta­ču ar to esa­mī­bu vien ir par maz. Dzī­vē ne­kas ne­tiek dots tā­pat vien. Sa­vi ta­lan­ti un ie­spē­jas jā­at­tīs­ta, jo pat vis­lab­vē­lī­gā­kie pla­nē­tu stā­vok­ļi pa­ši par se­vi vien ne­ko ne­ga­ran­tē.

Ne­pie­pil­dī­to sap­ņu trans­for­mā­ci­ja

Kā jau zi­nām, sports pra­sa at­de­vi jau no bēr­nī­bas. Un te pa­rā­dās kā­da ne­lā­ga ten­den­ce, pro­ti, ne­re­ti ve­cā­ki mē­ģi­na bēr­nos re­ali­zēt sa­vus ne­pie­pil­dī­tos sap­ņus. Īpa­ši rak­stu­rī­gi – cen­tie­ni no dē­liem «iz­tai­sīt» spor­tis­tus, stiep­jot vi­ņus uz ho­ke­ja, fut­bo­la, bok­sa vai ci­tiem tre­ni­ņiem, kaut gan pa­tie­sī­bā pui­ka var­būt kļū­tu par ģe­ni­ālu mū­zi­ķi vai dzej­nie­ku, jo šie ta­lan­ti daudz vai­rāk šū­pu­lī ie­lik­ti. Pro­tams, ve­cā­ku «stin­grā ro­ka» var ar dzel­žai­nu dis­cip­lī­nu aiz­vir­zīt līdz zi­nā­mam pa­nā­ku­mu lī­me­nim, it īpa­ši tad, ja kāds no vi­ņiem kļūst sa­vai at­va­sei gan par tre­ne­ri, gan me­ne­dže­ri. Ta­ču pa­liek at­klāts lie­lais jau­tā­jums – vai tā ir har­mo­nis­ka un lai­mī­ga dzī­ve? Vai bērns par to vē­lāk būs pa­tei­cīgs, un vai jūs sa­vam bēr­nam no­vē­lat dzī­vot, da­rot kaut ko ne­zin kā dēļ?

 

Pro­gno­zē­jam pa­cē­lu­ma brī­žus

Ja ru­nā­jam par to, kā as­tro­lo­ģi­ja var no­de­rēt spor­tā, tad gri­bas mi­nēt vai­rā­kus as­pek­tus.

Kat­ram spor­tis­tam (tā­pat kā jeb­ku­ram cil­vē­kam) as­tro­lo­ģis­ka­jā kar­tē var re­dzēt veik­smī­gā­kos pe­ri­odus, kad ir ener­ģi­jas pa­cē­lums un spē­ku pie­plū­dums, tā­pat arī var re­dzēt, kad emo­ci­onā­lā un fi­zis­kā for­ma ir pa­vā­ja. Pro­tams, sa­cen­sī­bu ka­len­dā­ri tiek vei­do­ti kriet­nu lai­ku uz priekš­u un at­se­viš­ķi spor­tis­ti, tre­ne­ri vai ko­man­du me­ne­dže­ri tos ie­tek­mēt ne­var, ta­ču in­di­vi­du­ālo spor­ta vei­du pār­stāv­ji rei­zu­mis var iz­lemt, vai pie­da­lī­ties ta­jās vai ci­tās sa­cen­sī­bās, sa­vu­kārt ko­man­du spor­ta vei­dos tre­ne­rim ir ie­spē­jas iz­lemt – vai iz­laist lau­ku­mā to vai ci­tu spē­lē­tā­ju. Sa­lī­dzi­not spē­lē­tā­ju as­tro­lo­ģis­kās kar­tes, ie­spē­jams re­dzēt un sa­lī­dzi­nāt, kurš kon­krē­ta­jā pe­ri­odā būs ra­žī­gāks un ener­ģis­kāks. (Te jā­pie­bilst, ka tas jā­da­ra pre­cī­zi, ņem­to vē­rā spor­tis­ta dzim­ša­nas brī­di, pulk­ste­ņa lai­ku un vie­tu.)

Kad spor­tis­tam jā­slēdz lī­gums uz jaun­o se­zo­nu, as­tro­lo­ģis­ki ie­spē­jams pa­ska­tī­ties un sa­lī­dzi­nāt pie­dā­vā­ju­mus da­žā­dās val­stīs. Kon­krē­tā spor­tis­ta ga­da cik­la kar­ti iz­ga­ta­vo uz pie­dā­vā­to val­stu ģeo­grā­fis­ka­jiem grā­diem un iz­vēr­tē, ku­rā va­ri­an­tā ir la­bā­kas kar­je­ras, pro­fe­si­onā­lās iz­aug­smes un peļ­ņas ie­spē­jas. Var gan ga­dī­ties (un ļo­ti bie­ži tā arī no­tiek), ka kar­je­ras vai peļ­ņas dēļ nā­kas kaut ko upu­rēt. Pie­mē­ram, pa­lie­kot Lat­vi­jā, pro­fe­si­onā­lā jo­mā ne­kā se­viš­ķa, to­ties brī­niš­ķī­gas ie­spē­jas pri­vā­ta­jā dzī­vē. Sa­vu­kārt Ame­ri­kā, Krie­vi­jā vai kā­dā ci­tā zem­ē viss ci­tā­di. Tad priekš­ā iz­šķir­ša­nās par to, kas sva­rī­gāks. Arī lī­gu­mu no­slēg­ša­nai var pie­mek­lēt pie­mē­ro­tā­kos lai­kus, ta­ču ne vien­mēr tos ir ie­spē­jas iz­vē­lē­ties – kad ir uz­ai­ci­nā­jums, tad jā­brauc.

Arī ko­man­dai ir savs ho­ro­skops un šā vei­do­ju­ma mij­ie­dar­bī­ba ar kon­krē­tiem spē­lē­tā­jiem, iz­pē­tot to, var sa­prast, kā­da būs at­de­ve.

Lik­mes un re­zul­tā­ti

Un vēl kā­da in­te­re­san­ta tē­ma – re­zul­tā­tu pro­gno­zē­ša­na. Spor­ta pro­gno­zes as­tro­lo­ģi­jā ie­ņem sa­vu ni­šu. Pa­sau­lē šī jo­ma tiek pē­tī­ta, ir me­to­di­kas, kā iz­vei­dot kon­krē­tās spē­les no­ri­ses kar­ti starp di­vām ko­man­dām. Ja zi­nā­mi vai iz­skait­ļo­ti kā­du in­di­vi­du­ālo spor­ta vei­du pār­stāv­ju da­ti, var sa­lī­dzi­nāt, ku­ram kon­krē­ta­jā die­nā la­bā­kas iz­re­dzes.

Lat­vi­jā šie pē­tī­ju­mi gan nav po­pu­lā­ri vai vis­maz ne­viens ne­afi­šē, ka ar to no­dar­bo­jas. Uz­va­ru un zau­dē­ju­mu pro­gno­zē­ša­na iz­man­to­ja­ma to­ta­li­za­to­ros, kas fak­tis­ki, tā­pat kā cen­ša­nās ie­gūt jeb­ku­ru vin­nes­tu, uz­ska­tā­ma par «vel­na raus­tī­ša­nu aiz ūsām». Arī viens lats būs vin­nests, ne­rau­go­ties uz to, ka lik­mē ie­mak­sā­ti sim­ti. Tur­klāt kā jeb­ku­ra pro­gno­zē­ša­na, tā ir ie­spē­ju no­teik­ša­na, ku­ras ga­la­re­zul­tāts var iz­rā­dī­ties at­šķi­rīgs.

*

(Lī­go, ŠI­TO tā­lā­ko at­se­viš­ķā blo­kā un kat­ram spor­tis­tam se­ju

+ ta­bu­lu ar tiem spor­ta vei­diem)

PĒ­TĪ­JUMS

Spor­tis­ti, pla­nē­tas, zo­di­aks

Kas ir «Marsa efekts»?

Franču psihologs un statistiķis Mišels Goklēns (1928–1991) lielu daļu dzīves veltīja astroloģiskajiem pētījumiem. Kopā ar savu dzīvesbiedri viņš veica fundamentālus pētījumus, kas parādīja astroloģijas darboties spēju, kaut arī viņa secinājumi atsevišķos punktos atšķīrās no tradicionālajiem astroloģijas skaidrojumiem.

Goklēns pētījumiem izmantoja apmēram 27 000 personu dzimšanas datus, ko sagrupēja atbilstoši profesijām. Katras profesijas pārstāvjus viņš sadalīja divās grupās. Vienā bija cilvēki, kas savā jomā guvuši panākumus, otrajā tādi, kas neko daudz nav sasnieguši. Viena no pētītajām nodarbēm bija sports.

No Goklēnu pāra pētījumiem radās termins «Marsa efekts», kas atspoguļoja par sporta tēmu atbildīgās planētas Marsa stāvokļus sportistu individuālajos horoskopos. Saskaņā ar Goklēna datiem daudzu veiksmīgu sportistu horoskopos gadījumos Marss atrodas spēcīgās pozīcijās. Pētot sportistu astroloģiskās kartes detalizētāk, Goklēns secināja, ka lielākajai daļai no viņiem ir spēcīgs raksturs, gribasspēks, izlēmība, enerģija un neatlaidība. Iepazinies ar sportistu biogrāfijām, Goklēns atkārtoja analīzi un izveidoja divas apakšgrupas. Pirmā – cilvēki ar dzelžainu raksturu, otrajā – ar vājāku gribu. Pirmajā grupā bija daudz sportistu, kas guvuši panākumus, neraugoties uz kādiem ierobežojumiem, otrajā savukārt ietilpa «atlēti kopš dzimšanas”, kas panākumus guvuši ar salīdzinoši mazākām pūlēm. Goklēns secināja, ka Marss kuliminācijas jeb spēcīgos stāvokļos biežāk ir pirmās grupas pārstāvjiem, savukārt otrajai grupai šīs planētas nozīmība horoskopos nav tik izteikta.

Pēc publikācijas Planētu ietekme (1955) Goklēns savus pētījumus piedāvāja Beļģijas paranormālo parādību pētniecības komitejai (Comité Para). 1962. gadā viens no komitejas locekļiem apliecināja analīzes korektumu un ierosināja veikt pārbaudi, izmantojot Beļģija sportistu datus. 1967-1968. gadā tika analizēti 535 Francijas un Beļģijas sportistu, čempionu dati (473 no 535 gan bija no Goklēna iepriekš izmantotās datu bāzes). Šajā pētījumā tika secināts, ka Marss spēcīgos, kuliminācijas stāvokļos (eksaltācijā un domicilā) ir 22,2% čempionu.

Kā neatkarīgais eksperts, kam jānovērtē pētījumu rezultāti, tika uzaicināts amerikāņu statistiķis Marvins Zelens. Viņš piedāvāja veikt vēl vienu analīzi. Statistiķis norādīja, ka pēc nejaušības principa jāizvēlas simts sportisti un paralēli jāņem «kontrolgrupa» no citu profesiju cilvēkiem, kas dzimuši apmēram tajā pat laikā un vietās, kur čempioni.

Goklēnu pāris piekrita šim piedāvājumam. Galarezultātā pētījums apstiprināja, ka Marss spēcīgās pozīcijās čempionu grupā bija 21,8% gadījumu, bet kontrolgrupā 16,4% gadījumu.

Goklēna pētījumu rezultāti un to korektums tika arī kritizēti un apstrīdēti, bet tas jau ir cits stāsts.

Marss bokseru kartēs

In­di­vi­du­āla­jā ho­ro­sko­pā pla­nē­tu at­ra­ša­nās zo­di­aka zī­mēs ir sva­rīgs fak­tors, ta­ču ne vie­nī­gais. Kā «Prak­tis­kā As­tro­lo­ģi­ja» jau vai­rāk­kārt rak­stī­ju­si, as­tro­lo­ģis­ka­jā kar­tē jā­rau­gās uz pla­nē­tu iz­vie­to­ju­mu ho­ro­sko­pa «mā­jās», to sav­star­pē­jām kom­bi­nā­ci­jām u.tml. «Prak­tis­kā As­tro­lo­ģi­ja» ie­lū­ko­jās da­žā­du pa­au­džu trīs bok­se­ru kos­mog­ram­mās (kar­tēs, ku­ras vei­do, ja nav zi­nāms pre­cīzs dzim­ša­nas laiks, un kas pa­rā­da ti­kai da­ļē­jas ten­den­ces). Ap­lū­ko­jām Mu­ha­me­du Ali, Mai­ku Tai­so­nu un Flo­idu Mei­ve­ze­ru. At­klā­jās, ka vi­ņu as­tro­lo­ģis­ka­jās kar­tēs Marss ir sa­sprin­gtās kom­bi­nā­ci­jās. Lūk, šā­du Marsa faktora por­tre­tē­ju­mu va­ram ie­gūt:

Mu­ha­meds Ali:

Mar­sa kvad­rāts ar Sau­li – im­pul­si­vi­tā­te, am­bī­ci­jas, cil­vēks ar sa­vu rī­cī­bu var kļūt pats sev par ie­naid­nie­ku.

Mar­sa kvad­rāts ar Mē­ne­si – ne­ga­tī­va kom­bi­nā­ci­ja, am­bī­ci­jas, var zau­dēt sa­val­dī­bu, jā­rau­gās, kur iz­man­to sa­vu ener­ģi­ju.

Mar­sa kvad­rāts ar Plū­to­nu – grū­ti pie­ņemt pa­do­mus un at­zīt au­to­ri­tā­tes, ag­re­si­ja un dik­ta­to­risms. Paš­iz­nī­ci­no­ša kom­bi­nā­ci­ja, ja cil­vēks ne­re­ali­zē sa­vas spē­jas un ta­lan­tus.

Maiks Tai­sons:

Mar­sa kvad­rāts ar Sa­tur­nu – vēl­me iz­rā­dīt sa­vu va­ru. Ap­grū­ti­nā­ta kon­tak­tē­ša­nās ar vī­rie­šiem, ie­spē­jams, kaut kā­di mo­men­ti, kas nāk no bēr­nī­bas, no at­tie­cī­bām ar tē­vu.

Mar­sa kvad­rāts ar Urā­nu – eks­plo­zī­va kom­bi­nā­ci­ja, ātrs aiz­vai­no­jums, re­vo­lu­ci­onā­ra da­ba, bet ar ne­ga­tī­vu ten­den­ci.

Mar­sa kvad­rāts ar Plū­to­nu – grū­ti pie­ņemt pa­do­mus un at­zīt au­to­ri­tā­tes, ag­re­si­ja un dik­ta­to­risms. Paš­iz­nī­ci­no­ša kom­bi­nā­ci­ja, ja cil­vēks ne­re­ali­zē sa­vas spē­jas un ta­lan­tus.

Flo­ids Mei­ve­zers:

Mar­sa opo­zī­ci­ja ar Sa­tur­nu – pats sev var kļūt par ie­naid­nie­ku, iek­šē­jas pret­ru­nas, ne­pa­rei­za at­tiek­sme pret spē­ku un va­ru.

Mar­sa kvad­rāts ar Urā­nu – eks­plo­zī­va kom­bi­nā­ci­ja, ātrs aiz­vai­no­jums, re­vo­lu­ci­onā­ra da­ba, bet ar ne­ga­tī­vu ten­den­ci.

Mar­sa opo­zī­ci­ja ar Plū­to­nu – grū­ti pie­ņemt pa­do­mus un at­zīt au­to­ri­tā­tes, ag­re­si­ja un dik­ta­to­risms. Iek­šē­jas pret­ru­nas starp vēl­mēm un re­ālo dar­bī­bu. Paš­iz­nī­ci­no­ša kom­bi­nā­ci­ja, ja cil­vēks ne­re­ali­zē sa­vas spē­jas un ta­lan­tus.

Plū­to­na opo­zī­ci­ja ar Ve­ne­ru – var no­rā­dīt uz sek­su­ālu uz­mā­cī­bu.

Kon­flik­ti, skan­dā­li,

Cī­ņas spor­ta vei­du pār­stāv­ju kar­tēs gri­bē­tos pie­vērst uz­ma­nī­bu arī Plū­to­nam, kurš (tā­pat kā ci­tas pla­nē­tas) at­bild par ļo­ti dau­dzām tē­mām, tos­tarp spē­ku un var­dar­bī­bu, arī re­li­ģis­ku un pa­sau­les uz­ska­tu kon­flik­tu ie­spē­ja­mī­bu. Ša­jā zi­ņā in­te­re­sants ir Mu­ha­me­da Ali dzī­ves ceļš, jo Plū­tons, sa­sprin­gtās kom­bi­nā­ci­jas tie­ši to arī ie­zī­mē. Pro­ti, bok­se­ra dzī­vē sa­rež­ģī­ti vei­do­jās at­tie­cī­bas ar re­li­ģi­ju un po­li­ti­ku. Pa­tie­sī­bā spor­tis­ta īs­tais vārds ir Ka­si­uss Klejs, ku­ru viņš no­mai­nī­ja, kad 1964. ga­dā ofi­ci­āli kļu­va par mu­sul­ma­ni. 1967. ga­dā Ali at­tei­cās pie­vie­no­ties ASV ka­rā pret Vjetnamu. Par šo rī­cī­bu bok­se­rim drau­dē­ja pie­cu ga­du cie­tum­sods un 10 000 ASV dolāru liels sods, kā arī vi­ņa čem­pi­ona ti­tuls un bok­sa li­cen­ce ti­ka at­ņem­ta. Tie­sa at­zi­na Ali par vai­nī­gu, to­mēr Ali pa­li­ka brī­vī­bā un sā­ka pla­ši ie­stā­ties pret Vjet­na­mas ka­ru.

Abu pā­rē­jo spor­tis­tu kar­tēs sa­sprin­gtās kom­bi­nā­ci­jas acīm­re­dza­mi ār­pus rin­ga vai­rāk gā­ju­šas var­dar­bī­gā vir­zie­nā.

Maiks Tai­sons līdz­te­kus cī­ņām bok­sa rin­gā trīs rei­zes pa­bi­ja cie­tu­mā. 1992. ga­dā vi­ņu at­zi­na par vai­nī­gu iz­va­ro­ša­nā, un le­ģen­dā­ra­jam bok­se­rim aiz res­tēm nā­cās pa­va­dīt trīs ga­dus. 1999. ga­dā Tai­sons par uz­bru­ku­mu di­viem cil­vē­kiem pēc ce­ļu sa­tik­smes ne­ga­dī­ju­ma cie­tu­mā pa­va­dī­ja de­vi­ņus mē­ne­šus, bet 2007. ga­dā viņš at­grie­zās aiz res­tēm ti­kai uz dien­nak­ti par ko­ka­īna gla­bā­ša­nu un au­to­ma­šī­nas va­dī­ša­nu al­ko­ho­la rei­bu­mā. Dai­ļa dzi­mu­ma pār­stā­ves vai­rā­kas rei­zes no Tai­so­na ir pie­pra­sī­ju­šas mil­jo­niem do­lā­ru lie­las kom­pen­sā­ci­jas par sek­su­ālu uz­māk­ša­nos, rei­zēm šā­das ap­sū­dzī­bas bi­ju­šas ne­pa­ma­to­tas.

Flo­ids Mei­ve­zers pirms ga­diem di­viem strī­da lai­kā ie­si­ta sa­vai drau­dze­nei vi­ņu di­vu bēr­nu acu priekš­ā. Šī ne­bi­ja pirm­ā ap­sū­dzī­ba Mei­ve­ze­ram. 2005. ga­dā viņš ti­ka ap­sū­dzēts par uz­bru­ku­mu ak­tri­sei Džo­si­jai He­ri­sai kā­dā Las­ve­ga­sas nakts­klu­bā. Pēc no­ti­ku­šā He­ri­sa, ku­rai no Mei­ve­ze­ra ir trīs bēr­ni, uz­stā­jās tie­sas priekš­ā, lai lie­ci­nā­tu pret vi­ņu. He­ri­sa tie­sas priekš­ā me­lo­ja, jo bi­ja dus­mī­ga par to, ka viņš aiz­gā­jis pie ci­tas sie­vie­tes. Reiz bok­se­ris iz­bē­ga no ap­sū­dzī­bas par ap­sar­ga ie­kaus­tī­ša­nu, pa­nā­kot iz­lī­gu­mu.

Sie­vie­tes vī­riš­ķī­ga­jā rin­gā

Šīs va­sa­ras olim­pis­ka­jā spē­lēs pir­mo rei­zi ie­kļauts arī sie­vie­šu bokss, tā­pēc, tur­pi­not ie­sāk­to tē­mu, ie­ska­tī­jā­mies arī di­vu sla­ve­nu dā­mu as­tro­lo­ģis­ka­jās kar­tēs.

«Prak­tis­kās As­tro­lo­ģi­jas» iz­pē­tes ob­jek­ti – Kris­tī Mār­ti­na un Ro­la El Ha­la­bi.

Kris­tī Mār­ti­na

Mar­sa kvad­rāts ar Ju­pi­te­ru – am­bī­ci­jas, grū­ti pie­ņemt ve­cā­ku audzi­nā­ša­nu, krā­jas iek­šē­jā ne­ap­mie­ri­nā­tī­ba. Var mu­di­nāt uz sa­cel­ša­nos pret pa­stā­vo­šo kār­tī­bu, bet tas tiek da­rīts ap­la­mām me­to­dēm.

Mar­sa kvad­rāts ar Plū­to­nu – grū­ti pie­ņemt pa­do­mus un at­zīt au­to­ri­tā­tes, ag­re­si­ja un dik­ta­to­risms. Paš­iz­nī­ci­no­ša kom­bi­nā­ci­ja, ja cil­vēks ne­re­ali­zē sa­vas spē­jas un ta­lan­tus.

Ro­la El Ha­la­bi

Mar­sa kvad­rāts ar Urā­nu – eks­plo­zī­va kom­bi­nā­ci­ja, ātrs aiz­vai­no­jums, re­vo­lu­ci­onā­ra da­ba, bet ar ne­ga­tī­vu ten­den­ci.

Mar­sa kvad­rāts ar Plū­to­nu – grū­ti pie­ņemt pa­do­mus un at­zīt au­to­ri­tā­tes, ag­re­si­ja un dik­ta­to­risms. Paš­iz­nī­ci­no­ša kom­bi­nā­ci­ja, ja cil­vēks ne­re­ali­zē sa­vas spē­jas un ta­lan­tus.

Ja pa­šķe­ti­nām ag­re­si­jas fak­to­ru, tad sa­dzī­vē tas vēr­sies pret pa­šām bok­se­rēm.

Ro­la El Ha­la­bi pērn ti­ka sa­šau­ta pirms cī­ņas, ku­rā vi­ņa vē­lē­jās ie­gūt Starp­tau­tis­kās Sie­vie­šu bok­sa fe­de­rā­ci­jas jos­tu. Ro­la ti­ka sa­šau­ta ro­kās un kā­jās, tur­klāt ie­vai­no­ti ti­ka arī di­vi ap­sar­gi. Uz­bru­cējs bi­ja spor­tis­tes pa­tēvs un bi­ju­šais me­ne­dže­ris Hi­kams El Ha­la­bi. Uz­reiz pēc sa­šau­ša­nas spor­tis­te ar pē­dē­jiem spē­kiem esot at­tu­rē­ju­si pa­tē­vu no paš­nā­vī­bas iz­da­rī­ša­nas.

Sa­vu­kārt pirms di­viem ga­diem vie­na no sie­vie­šu bok­sa spo­žā­ka­jām zvaig­znēm, ASV spor­tis­te Kris­tī Mār­ti­na, ku­ru dau­dzi bok­sa pa­zi­nē­ji uz­ska­ta par vi­su lai­ku spē­cī­gā­ko bok­se­ri, ti­ka ie­vie­to­ta slim­nī­cā ar dur­tām un šau­tām brū­cēm. Vai­nī­gais bi­ja vi­ņas vīrs Džeimss Mār­tins, kurš sie­vai uz­bru­cis pēc tam, kad vi­ņa pēc četr­u die­nu dzī­vo­ša­nas at­se­viš­ķi at­grie­zu­sies mā­jās. Džeimss Mār­tins il­gu lai­ku bi­ja sa­vas sie­vas tre­ne­ris.

UNI­KĀLS AT­RA­DUMS

Olim­pi­ādes as­tro­no­mis­kais skait­ļo­tājs

Pa­gā­ju­šā gad­sim­ta sā­ku­mā ku­ģa vra­kā at­ras­tais un ga­diem pē­tī­tais sen­grie­ķu me­hā­nis­kais skait­ļo­tājs, ie­spē­jams, iz­man­tots arī tam, lai no­teik­tu pir­mo olim­pis­ko spē­ļu da­tu­mus, uz­ska­ta bri­tu pēt­nie­ki.

Anti­ki­te­ras me­hā­nisms bi­ju­si smal­ka ie­rī­ce, kas do­mā­ta Sau­les un Mē­ness ap­tum­su­mu no­teik­ša­nai. Vie­nā plak­nes pus­ē bi­ja ap­tum­su­mu ap­rē­ķi­nu ka­len­dārs, ot­rā me­hā­ni­ka, kas ļauj no­teikt de­be­su ķer­me­ņu stā­vok­li jeb­ku­rā die­nā, lai­kā un ko­or­di­nā­tu sis­tē­mā, t.i. – iz­vei­dot pla­nē­tu no­vie­to­ju­ma kar­ti as­tro­lo­ģis­kiem pē­tī­ju­miem.

Pēt­nie­ki uz­ska­ta, ka, iz­man­to­jot 2. gad­sim­tā pirms mū­su ēras iz­ga­ta­vo­to ie­rī­ci, ti­ka no­teik­ti olim­pis­ko spē­ļu da­tu­mi. Sa­ska­ņā ar tā lai­ka tra­dī­ci­jām se­nās olim­pis­kās spē­les (kas aiz­sā­ka četr­us ga­dus il­gu lai­ka pos­mu – olim­pi­ādi) sā­kās va­sa­ras saul­grie­žiem tu­vā­ka­jā piln­mē­ne­sī.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.