Krievu daiļslidotājs arestēts ASV

Pamatīgās nepatikšanās iekūlies Krievijas daiļslidotājs Andrejs Ļutajs. Viņš pēc neveiksmīga starta Leikplesidā aizvadītajās "Skate America" sacensībās piedzēries, aizdzinis svešu automašīnu, bet pēc tam ticis arestēts, ziņo Krievijas mediji. Sportista arestēšanas faktu apstiprinājis arī Krievijas daiļslidošanas federācijas prezidents Valentīns Pisejevs.

Nesen kā notikušajā "ISU Grand Prix" posmā Leikplesidā neveiksmes krievu daiļslidotāju piemeklējušas vēl pirms starta, proti, pārlidojuma laikā bija noklīdusi bagāža ar viņa slidām. Tās sportists atguvis tikai neilgi pirms sacensību sākuma. Šī iemesla dēļ Ļutajs nebija aizvadījis nevienu treniņu, un viņa sasniegtā 6. vieta īsajā programmā bija tikai likumsakarīgs iznākums. Taču vēl lielāku izgāšanos Ļutajs piedzīvoja dienu vēlāk izvēles programmā, kur uzrādīja tikai devīto rezultātu, bet sacensību noslēgumā ieņēma 10. vietu 12 sportistu konkurencē.

Šķiet, neveiksmīgo startu sportists izlēmis noslīcināt glāzītē, bet šādas izvēles sekas tagad diezin vai būs tās patīkamākās. Sākotnēji tika ziņots, ka Ļutajs piedzēries, sarīkojis kautiņu, nozadzis automašīnu un vēlāk, aizturēšanas laikā, pretojies varas pārstāvjiem. Vēlāk gan informācija precizēta – šobrīd apsūdzības daiļslidotājam izvirzītas par automašīnas zādzību un tās vadīšanu alkohola reibumā.

Tiesas sēde, kurā tiks lemts par Ļutaja tālāko likteni, iespējams, notiks jau trešdien. Par sportista nodarījumiem minimālais sods varētu būt ievērojams naudassods, bet bargākais iespējamais variants – divi gadi cietumā.

Sports

Rīgas pilsētas tiesa basketbola treneri Andri Steļmahu atzina par vainīgu četros seksuāla rakstura noziegumos pret kādu savu audzēkni un sodīja viņu ar sabiedrisko darbu 400 stundu apmērā, skaidro tiesa.

Svarīgākais