NHL lokauts: sarunas iestrēgušas - līga piedāvā 50%, spēlētāji grib 65%

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) un Spēlētāju asociācijas (NHLPA) pārrunas iepriekšējā nedēļā bija neparasti aktīvas, tomēr puses joprojām ir tālu no vienošanās. Šonedēļ sarunas vairs nenotiek.

Iepriekšējā nedēļā pušu sarunas notika rekordaktīvi – gandrīz katru dienu runāja stundām ilgi, tomēr gaidītais rezultāts netika sasniegts. Lūzuma punkts notika aizvadītajā svētdienā, kad puses spēja komunicēt tikai vienu stundu. Kopš svētdienas puses oficiāli vairs nerunā, un nākamā tikšanās reize nav nozīmēta.

Šobrīd jau ir skaidrs, ka novembrī sezona nesāksies, līdz ar to nepiepildīsies Igora Larionova priekšnojauta, ka NHL sezona tiks atklāta 26. novembrī. Pēc krievu hokeja leģendas prognozes izgāšanās, ar savu redzējumu nāk kanādiešu hokeja leģenda Veins Greckis: "Mēs visi gribam atkal redzēt hokeju. Man ir priešnojauta, ka nākamo sešu nedēļu laikā puses vienosies. Ļoti daudz cilvēku vēlas spēlēt. Sākot no janvāra, var aizvadīt 40 vai 50 maču sezonu. Saglabāsim optimismu".

Komentējot NHLPA pirmdienas paziņojumu, ka puses ir tuvu līguma noslēgšanai, NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs saka sekojošo: "Kāds man varētu paskaidrot, kā var vienoties, ja mēs spēlētājiem piedāvājam 50 % no sezonas ienākumiem, bet spēlētāju arodbiedrība savā pēdējā priekšlikumā prasa 65 % no sezonas ienākumiem. Smieklīgi dzirdēt, ka esam tuvu līguma noslēgšanai".

"Mēs vairs nepiedāvāsim jaunu priekšlikumu", paziņo NHL komisāra vietnieks. Ja spēlētāji grib sezonu, tad viņiem būs jānāk līgai pretī.

Puses ir bez Kolektīvā darba līguma kopš 16. septembra, kad beidzās iepriekš noslēgtais līgums. Puses nespēj atrast kopsaucēju par ienākumu sadali, tāpēc līdz šim nav izdevies vienoties par jauno līgumu. Līdz ar to NHL lokauts turpinās jau 61. dienu. Ja tuvākājās dienās netiks panākta vienošanās, tad sezona nesāksies arī decembrī.

Svarīgākais