Kļičko pēc punktiem sakauj Vahu

Naktī uz svētdienu Hamburgā cīņā par IBO, IBF, WBO un WBA tituliem smagajā svarā to pašreizējais īpašnieks, ukrainis Vladimirs Kļičko (59-3, 50KO) pēc punktiem pārliecinoši sakāva poli Mariušu Vahu (27-1, 15KO).

Jau pirms cīņas Kļičko tika uzskatīts par neapstrīdamu favorītu, turklāt bukmeikeri prognozēja, ka ukrainis varētu uzvarēt priekšlaicīgi. Jāpiebilst, ka Vahs kļuva par Kļičko karjerā garāko oponentu – Vaha augums ir 202 centimetri, kamēr Vladimirs ir par četriem centimetriem īsāks.

Jau no paša cīņas sākuma izpaudās esošā čempiona pārākums. Pirmās trīs minūtes pagāja Kļičko dominancē un tāpat turpināja nākamajos raundos, pārliecinoši krājot punktus. Ukrainis teicami darbojās arī piektajā raundā, taču tā izskaņā palaida garām bīstamu Vaha sitienu, kas čempionu nopietni satricināja, tomēr Kļičko izturēja Vaha sitienu birumu. Veiksmīgā piektā raunda izskaņa bija iedvesmojusi poli un sestajā viņš darbojās arvien drošāk, tiesa, Kļičko diezgan sekmīgi atbildēja ar savām sitienu sērijām.

Cīņas otrā puse atkal pagāja ukraiņa zīmē, kurš nedeva savam oponentam atelpu, regulāri pārsteidzot ar spēcīgiem un bīstamiem sitieniem. Dažbrīd šķita, ka pagurušais Vahs tūlīt kritīs, bet viņš izturēja gan septīto, gan turpmākos raundus. Uz beigām sagurt sāka arī Vladimirs, taču tas neliedza viņam uzvarēt arī atlikušajos raundos.

Cīņai noslēdzoties pārliecinoša Kļičko uzvara, kas apliecinājās arī tiesnešu pierakstos – 120:107, 120:107, 119:109 par labu esošajam čempionam. Tādejādi Kļičko izcīnīja savu 59.uzvaru karjerā, bet tikai devīto, kura nav gūta priekšlaicīgi. Vaham savukārt pirmā neveiksme karjerā, taču polis pelnījis cieņu par cīņassparu un izturību.

Svarīgākais