UCI lēmumu Ārmstronga lietā paziņos 22. oktobrī

© Scanpix/AP

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) pirmdien, 22.oktobrī, paziņos lēmumu amerikāņu riteņbraucēja Lensa Ārmstronga dopinga lietā, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press" (AP).

Jāatgādina, ka ASV antidopinga aģentūra (USADA) apsūdzēja un diskvalificēja Ārmstrongu par dopinga lietošanu un atņēma viņam visus titulus, kas izcīnīti no 1998.gada augusta.

Pirmdien Ženēvā notiks preses konference, kurā UCI ar tās prezidentu Patriku Makveidu priekšgalā paziņos vai piekrīt USADA 1000 lapu plašajam spriedumam Ārmstronga lietā. Pastāv divas iespējas – UCI akceptē Ārmstrongam piešķirto sodu vai vēršas Starptautiskajā Arbitrāžas tiesā un apstrīd USADA lēmumu. Apelāciju var iesniegt līdz 31.oktobrim, pretējā gadījumā visi amerikānim piešķirtie sodi paliks spēkā.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja un "Tour de France" vadošās amatpersonas atklājušas, ka tās nogaidīs līdz UCI paziņojumam, pirms nolems, ko gaidīt ar Ārmstronga rezultātiem. Jāatgādina, ka Ārmstrongs ir septiņkārtējs Francijas velobrauciena uzvarētājs un 2000.gada Sidnejas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks.

Šonedēļ par sadarbības nepagarināšanu ar Ārmstrongu paziņoja kompānija "Nike", kas sportistu atbalstījusi kopš 1996.gada. Abu pušu līgums beidzas šī gada beigās, bet "Nike" norādījusi, ka "par lielu nožēlu" sadarbība neturpināsies, kā galveno iemeslu minot tieši dopinga lietu. Tāpat šonedēļ Ārmstrongs atkāpās no fonda "Livestrong" vadītāja amata.

Svarīgākais