NHL lokauts: sarunas ilgušas piecas stundas; Spēlētāju Asociācija gatavo priekšlikumus

Pēc piecu stundu ilgām sarunām starp Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vadību un Spēlētāju Asociāciju kļuvis zināms, ka spēlētāju puse šobrīd gatavo jaunu piedāvājumu un līgas vadība mudina to iespējami ātri publiskot.

NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs pēc pēdējām sarunām trešdien, kuras ilga piecas stundas paudis, ka Spēlētāju Asociācija šobrīd gatavo jaunu piedāvājumu un priekšlikumu paketi, kuru jau tuvākajā laikā varētu prezentēt līgas vadībai. „Saprotam, ka strādājat pie jaunu priekšlikumu izstrādes, prezentējiet to mums. Formalitātes nav svarīgākais. Ja jums ir priekšlikumi, droši,” Deilijs aicinājis spēlētājus neturēt sveci zem pūra.

Citi avoti tikmēr liecina, ka arī Spēlētāju Asociācijas pārstāvji aicina līgas vadībai gatavot arī savus priekšlikumus jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. „Bumba uz priekšu šodien netika paripināta,” tēlaini pēc pēdējām sarunām iztecies Deilijs. Četras no piecām sarunās aizvadītajām stundām runāts ne par ekonomiskajiem jautājumiem, vēsta Ziemeļamerikas mediji. Diskutēts par veselības un drošības, kā arī tiesību jautājumiem.

Šobrīd NHL lokauts ilgst jau pilnas trīs nedēļas, atceltas visas pirmssezonas pārbaudes spēles, kā arī daļa sezonas regulārā čempionāta spēles. Līgas vadība jau paziņojusi, ka līgai šobrīd radīti jau aptuveni ceturtdaļ miljonu ASV dolāru lieli zaudējumi.

Svarīgākais