NHL lokauts: trīs dienu sarunas beidzas bez rezultāta

© Scanpix

Nedēļas nogalē notika kārtējās sarunas starp Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vadību un Spēlētāju asociāciju (NHLPA), taču trīs dienu sarunu raunds joprojām nav nesis gaidīto rezultātu un pagaidām jauns tikšanās laiks nav noteikts.

Sākotnēji tika runāts par iespēju pirmdien turpināt sarežģīto sarunu procesu, tomēr līgas vadība jeb klubu īpašnieki nolēmuši vispirms satikties un izrunāt lietas savā starpā, un tikai pēc tam atkal sēsties pie sarunu galda ar spēlētājiem. NHL pārstāvis Bils Deilijs gan nav pesimistisks: "Nav tā, ka sarunas ir iestrēgušas. Mums vienkārši vajadzīgs neliels laiks, lai sagatavotos [turpmākām sarunām]. Arī viņiem ir jāizdara tas pats."

Pastāvot iespēja, ka sarunas atsāksies jau šīs nedēļas laikā, iespējams, pat otrdien. "Mēs piedāvājām tikties [pirmdien], bet viņiem bija vajadzīgs laiks, lai sagatavotos, tāpēc būs daudz produktīvāk tikties savā iekšienē nevis tikties atkal šodien," ar Deiliju vienisprātis ir NHLPA pārstāvis Stīvs Fērs.

Interesanti, ka svētdien pie sarunu galda nesēdās divi galvenie varoņi - NHL komisārs Gerijs Betmens un NHLPA direktors Donalds Fērs. Tiesa, abiem esot bijušas privātas tikšanās piektdien un sestdien. "Domāju, tas labi demonstrē par kādām lietām mēs šobrīd runājam. Tās ir sīkas lietiņas, ko pārrunājām diendienā un kas neatbilst komisāra vai direktora jautājumu līmenim," skaidroja Deilijs. "Viņi būs pie galda brīdī, kad runāsim konkrētas lietas par līgumu."

Pēc Deilija domām NHLPA joprojām nevēlas saprast ekonomiska rakstura problēmas, kas rada plaisu starp abām pusēm. Deilijs uzskata, ka NHLPA jānāk ar savu piedāvājumu šajos jautājumos, bet līdz šim tas neesot noticis.

Lokauts ilgst jau divas nedēļas.

Svarīgākais