Volejbolisti četros setos zaudē Francijai

Francijas volejbolisti par saviem nodomiem šodienas mačā lika noprast jau ar pirmajām minūtēm, uzvarot četras izspēles pēc kārtas. Lai arī Raimona Vildes vadītajai komandai izdevās panākt izlīdzinājumu, seta turpinājumā mūsu apakšgrupas favorītes pārākums šaubas neradīja, un franči pirmo partiju uzvarēja ar 25:18.

Otrais sets sākas ar trim pēc kārtas uzvarētām izspēlēm Latvijas izpildījumā. Esot vadībā ar 11:6, mūsējie zaudēja trīs punktus pēc kārtas, tiesa, lauzt seta gaitu frančiem nebija lemts. Latvijas komanda otrajā setā revanšējās ar 25:19.

Francija trešo setu sāka strauji – 5:1. Latvija atguvās un ilgi bija minimālā attālumā (11:12), taču seta otro pusi franči aizvadīja tā, kā favorītiem pienākas un uzvarēja ar 25:18. Arī ceturtais sets aizritēja pēc līdzīga scenārija, kas Latvijai paredzēja zaudējumu galotnē ar 22:25.

F grupas pēdējo spēli mūsējie aizvadīs rīt plkst. 17:00 pret Spāniju. Šajā mačā, visticamāk, izšķirsies grupas 2. vietas liktenis. Grupas uzvarētāja iekļūs finālturnīrā, bet otrās vietas ieguvējai vēl būs jācīnās kvalifikācijas 3. kārtā. Savukārt 3. un 4. vietas ieguvējām Eiropas čempionāta sapnis būs izsapņots.