Snikus paralimpiskajā iejādē uzreiz aiz goda pjedestāla

Šodien Londonā pararalimpiskās iejādes sacensībās medicīnas grupā 1a augsto 4.vietu izcīnīja latvietis Rihards Snikus, kurš startēja ar zirgu Šardonē.

Paralimpiskajā iejādē medicīnas grupā 1a, kurā startē paralimpieši ar vislielākajām veselības problēmām, R.Snikum bija 13 konkurentu. Aizvakar, kad notika komandu sacensības, Snikus tajās piedalījās ārpus konkursa un ar 68,118 punktiem ierindojās 9.vietā. Riharda treneres Darja Tihomirova un Olga Šellere pirms šodienas sacensībām bija pārliecinātas, ka mūsu sportists, parādot visu labāko, ko viņš prot, varētu nostartēt krietni labāk, ja ne iegūstot bronzas medaļu, tad vietu paralimpiskajā sešiniekā jau nu noteikti. Uz uzvaru treneres gan necerēja, jo sacensību favorītes tomēr ir galvastiesu pārākas par pārējiem jātniekiem.

Tā arī bija – mājiniece Sofija Kristiansena kā pirmā devās izpildīt vingrinājumu un uzreiz pacēla paralimpiskā zelta latiņu līdz 82,750 punktiem. Neviens no konkurentiem viņai tā arī netika ne tuvu. Sudraba medaļu izcīnīja īriete Helēna Kērnija (76.700 punkti), bet bronza tika Singapūras sportistei Laurentijai Tanai (73,650 punkti). Kopumā gandrīz visu paralimpiešu rezultāti bija vājāki, nekā pirms divām dienām komandu sacensībās.

Mūsu paralimpietim Rihardam Snikum bija pēdējais starta numurs, tāpēc viņam un viņa zirgam Šardonē līdz savam iznācienam bija jāgaida vairāk nekā divas stundas. Ilgā gaidīšana Rihardu nebija nogurdinājusi – viņš startēja teicami, nopelnot 71,400 punktus un ierindojoties augstajā 4.vietā. No bronzas medaļnieces viņš atpalika par 2,250 punktiem. Parīt, 4.septembrī, mūsu paralimpietim paredzēts vēl viens starts – jācer, ka viņš savu rezultātu spēs vēl uzlabot.

Portāls Sportacentrs.com uzreiz pēc sacensībām sazvanīja Riharda treneri Darju Tihomirovu, kuras balsī jau no pirmās zilbes bija dzirdams priekš un ļoti pozitīvas emocijas. Tā arī bija – trenere ar sava audzēkņa sniegumu bija ļoti apmierināta. Viņa piekrita, ka lielākā daļa konkurentu šodienas sacensībās nopelnīja mazāk punktu, tāpēc Riharda sniegums ir vērtējams kā sevišķi labs. Arī pāris punkti līdz goda pjedestālam neesot nekāda nepārvarama aiza – katrā ziņā tas ir sasniedzams mērķis. D.Tihomirova uzteica savu kolēģi – otru treneri Olgu Šelleri, kura ļoti labi ieplānojusi laiku, kad iesildīt zirgu. Tas noteikti bija arī viņas nopelns, ka Riharda zirgs Šardonē šodien startēja praktiski nevainojami. Šīsdienas sacensībās paralimpiskās iejādes dalībniekiem bija jāizpilda obligātā programma, bet parīt, 4.septembrī, paredzētas izvēles sacensības. Cerēsim, ka Rihards un viņa Šardonē mūs vēl Londonā iepriecinās ar lielisku sniegumu un augstu vietu.