Tiesa atkal noraida Ārmstronga prasību pret ASV antidopinga aģentūru

Teksasas štata tiesa jau otro reizi noraidījusi septiņkārtējā "Tour de France" čempiona Lensa Ārmstronga prasību pret ASV antidopinga aģentūru, vēsta riteņbraukšanas portāls cyclingnews.com.

Ārmstrongs, cīnoties par savu taisnību, apgalvo, ka ASV antidopinga aģentūra korumpē citus riteņbraucējus, lai tie liecinātu pret Ārmstrongu. Liecības snieguši vismaz desmit Ārmstronga bijušie komandas biedri. Ārmstronga prasības mērķis bija apturēt uzsākto lietu pret viņu.

Tomēr tāpat kā jūlija sākumā, arī tagad tiesa noraidījusi Ārmstronga prasību. Jāpiebilst, ka pirmajā gadījumā amerikāņa prasība bija uz 80, šoreiz – tikai uz 25 lapām.

Jūnija beigās ASV antidopinga aģentūra oficiāli apsūdzēja Ārmstrongu aizliegto vielu lietošanā. USADA norādīja, ka tās rīcībā ir 38 Ārmstronga dopinga proves, kas uzrāda aizdomīgas hemotokrīta līmeņa izmaiņas riteņbraucēja asinīs. Piemēram, 2009.gada 31.maijā hemotokrīta līmenis bija 38.2%, bet 15.jūnijā – jau 45.7%. Ar iepriekšminēto provju palīdzību USADA cer pierādīt, ka Ārmstrongs lietojis aizliegtas vielas.

Lietu pret Ārmstrongu izskatīs USADA Arbitrāžas tiesa. Ja Ārmstrongu atzīs par vainīgu, viņam var atņemt visus septiņus "Tour de France" titulus, ko amerikānis izcīnīja no 1999. līdz 2005.gadam.

Līdz 23.augustam Ārmstrongam jāpieņem lēmums attiecībā uz USADA apsūdzībām. Viņš var pieņemt mūža diskvalifikāciju un zaudēt izcīnītos "Tour de France" titulus vai tiesāties ar USADA, bet tādā gadījumā visas liecības un pierādījumi kļūs publiski.

Ārmstronga bijušais komandas biedrs, krievs Vjačeslavs Jekimovs savas valsts plašsaziņas līdzekļiem paudis pārliecību, ka Ārmstrongs nav lietojis aizliegtas vielas, neskatoties uz to, ka citi bijušie amerikāņa komandas biedri liecinājuši pretējo. Jekimovs izteicies, ka situācija ar Ārmstrongu viņam izraisa dusmas. Viņš uzsvēris, ka Ārmstrongu apsūdz tie cilvēki, ar kuru viņam agrāk bijušas domstarpības.

Svarīgākais