Rubļevska pēc paukošanas pirmajā vietā!

Ļoti veiksmīgi Londonas olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensības sākusi Latvijas pārstāve Jeļena Rubļevska, kura paukošanā uzrādījusi vislabāko rezultātu - 25 uzvaras un 10 zaudējumi. Aiz latvietes ungāriete un lietuviete.

Jeļena Rubļevska ir viena no labākajām Latvijas paukotājām, tādēļ pirms pirmās modernās pieccīņas disciplīnas bija pamatotas cerības uz labiem rezultātiem. Jeļena favorītes statusu arī attaisnoja, pirmajās 15 cīņās Latvijas pārstāve izcīnīja 13 uzvaras un piedzīvoja tikai divas neveiksmes, ar tobrīd iegūtajiem 760 punktiem atrodoties sacensību vadībā.

Aiz mūsu sportistes Ungārijas pārstāve Adriena Tota (12-3), bet trešā bija Ķīnas sportiste Jihua Miao (12-4).

Rubļevska turpināja sekmīgi, vēl vairāk palielinot savu pārsvaru, tomēr pirmās disciplīnas beigu daļā zaudēts tika biežāk, nekā uzvarēts. Beigās 35 cīņās Ļenai 25 uzvaras un 10 zaudējumi. Ungāriete Tota uz brīdi bija apsteigusi latvieti, tomēr pēdējos dueļos piedzīvoja zaudējumus, paliekot otrā. Pārsteidzoši labāko trijniekā izdevās ielauzties arī lietuvietei Laurai Asadauskaitei, kura ļoti slikta sāka, bet turpinājumā sasniedza labu bilanci - 23 uzvaras un 12 zaudējumi.

Paukošanas sacensībām sekos peldēšana (plkst. 14.35), jāšana (plkst. 16.35) un kombinācija (plkst. 20.00). Olimpiskās spēles Londonā Latvijas pārstāvei ir jau ceturtās. Atgādināsim, ka Atēnās Jeļenai izdevās izcīnīt sudrabu, kas ir viņas karjeras augstākais sasniegums, bet pēdējos gados ar augstvērtīgiem rezultātiem viņa izcēlās reti (pēdējā Eiropas čempionātā 20. vieta, bet pēdējais lielais sasniegums - 3. vieta Pasaules Kausa finālposmā 2010. gadā, vēl arī godalgas pasaules militārajos čempionātos).

Rubļevska startēs otrajā peldējumā, kur viņai sešu pieccīņnieču vidū ir vājākais personīgais rekords. Ja pieskaitām arī citos peldējumos startējošās sportistes, Rubļevskai ir 30. labākais personīgais rekords.

Svarīgākais