Pieccīņnieks Čerkovskis pirms olimpisko spēļu pēdējās disciplīnas atkritis uz 20.pozīciju

Londonas olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās vīriešiem pēc trešās disciplīnas - jāšanas - Latvijas sportists Deniss Čerkovskis kopvērtējumā ieņem 20.vietu.

Jāšanas sacensībās Čerkovskis ar zirgu Rambo savāca 160 soda punktus, kas kopējā ieskaitē viņam deva 976 punktus un 32.vietu 36 dalībnieku konkurencē.

Jau ziņots, ka pēc pirmās disciplīnas - paukošanas - Čerkovskis ieņēma ceturto vietu.

Paukošanas sacensībās Latvijas sportists uzvarēja 23 cīņās, bet zaudējumu piedzīvoja 12 cīņās, kopvērtējumā šajā disciplīnā ieņemot ceturto vietu ar 952 punktiem.

Otrajā disciplīnā - peldēšanā - Čerkovskis 200 metrus garo distanci veica divās minūtēs un 10,78 sekundēs, visu dalībnieku vērtējumā ieņemot 28.vietu.

Pēc otrās disciplīnas Latvijas sportists kopvērtējumā ieņēma devīto vietu.

Šobrīd kopvērtējumā pēc trijām disciplīnām Čerkovskis ar 3160 punktiem ieņem 20.vietu.

Savukārt līderis ar 3460 punktiem ir čehs Davids Svoboda, bet otro vietu ar 3456 punktiem ieņem ķīnietis Džunžuns Cao. Savukārt trešajā pozīcijā atrodas šāgada pasaules čempions Aleksandrs Ļesuns no Krievijas, kurš ticis pie 3432 punktiem.

Pēdējā modernās pieccīņas disciplīna ir apvienotā skriešanas un šaušanas disciplīna, kas sāksies plkst.20.45 pēc Latvijas laika.

Čerkovskis Londonas olimpiskajām spēlēm kvalificējās pēc Starptautiskās Modernās pieccīņas federācijas (UIPM) ranga, kas tika publiskots jūnija sākumā.

Pēc ranga Olimpiādei kvalificējas septiņi labākie sportisti, kas vēl nebija tās dalībnieku vidū. Ņemot vērā, ka katru valsti sacensībās var pārstāvēt līdz diviem sportistiem, Čerkovskis izcīnīja pēdējo, septīto, brīvo vietu dalībai Londonas Olimpiādē.

33 gadus vecais Čerkovskis Londonā piedalās savās ceturtajās olimpiskajās spēlēs karjerā.

Vēl no Latvijas modernās pieccīņas sportistiem Londonas olimpiskajās spēlēs startēs arī Jeļena Rubļevska, kura uz starta dosies Olimpiādes pēdējā dienā - svētdien.

Svarīgākais